60 jaar raffinaderij Rotterdam

De raffinaderij van ExxonMobil in Rotterdam bestaat zestig jaar. Een mijlpaal die – vanwege het coronavirus – niet uitgebreid gevierd kan worden. Al vanaf de bouw heeft de raffinaderij een enorme economische invloed gehad op de omgeving. In interviews met de raffinaderijmanager, medewerkers en externe betrokkenen blikken we terug en kijken we vooruit.

60 jaar raffinaderij Rotterdam

Zestig jaar raffinaderij Rotterdam: ‘Mouwen opstropen en ertegenaan’

Op 12 mei 2020 bestaat de raffinaderij van ExxonMobil in Rotterdam zestig jaar. Een mijlpaal die – vanwege het coronavirus – niet uitgebreid gevierd kan worden. Samen met raffinaderijmanager Erik van Beek en zijn assistent Nel van Rij – Hemmerlé blikken we terug. En kijken we vooruit. Een dubbelinterview.

Veiligheid bij ExxonMobil: gezond naar je werk en gezond weer thuis

De raffinaderij in Rotterdam bestaat zestig jaar. In al die tijd is veiligheid een dominant thema geweest. Veiligheid van de fabrieken, voor de medewerkers en voor de omgeving. We praten erover met Cees Bouman, voormalig Turnaround Manager en Stefan Verduijn, Process Console Leader en voormalig Safety Supervisor. En met Albert van Heerden, Projectleider van Bilfinger Industrial Services, die al ruim twintig jaar op de raffinaderij werkt.