Door naar hoofdinhoud
Zoeken

ExxonMobil Foundation

De ExxonMobil Foundation is de belangrijkste filantropische tak van Exxon Mobil Corporation in de Verenigde Staten. 

De stichting werd in 1955 opgericht met de naam Esso Education Foundation. In 2000 werd de naam veranderd in ExxonMobil Foundation na de fusie tussen Exxon Corporation en Mobil Corporation. De strategische focus van de stichting is gericht op onderwijs met de nadruk op wiskunde en natuurwetenschappen in de Verenigde Staten. De stichting promoot vrouwen als katalysator voor economische ontwikkeling en het einde van dood door malaria.

In 2014 droegen Exxon Mobil Corporation met haar afdelingen en gelieerde bedrijven en haar werknemers en gepensioneerden en de ExxonMobil Foundation wereldwijd USD $272 miljoen bij.

Focusgebieden van ExxonMobil Foundation

De ExxonMobil Foundation wil een betekenisvolle invloed hebben door de meeste uitgaven te richten op het creëren van economische mogelijkheden voor vrouwen, onderwijs in wiskunde en natuurwetenschappen en malaria.

Malaria

De ExxonMobil Foundation steunt programma’s gericht op wereldgezondheidsproblemen, in het bijzonder malaria, omdat de stichting van mening is dat een goede gezondheid de springplank is naar mogelijkheden, verwezenlijkingen en ontwikkeling. Malaria kan worden voorkomen, behandeld en genezen. Dankzij een beter bewustzijn en middelen voor preventie en behandeling is het sterftecijfer door malaria wereldwijd met 60 procent gedaald sinds 2000. De ExxonMobil Foundation steunt allerhande preventie-, behandelings-, onderzoeks- en klankbordprogramma’s om overlijden door malaria uit de wereld te helpen. Meer informatie.

Wiskunde en natuurwetenschappen

Sterke nadruk wereldwijd op onderwijs vergroot de mogelijkheden van gemeenschappen en vormt de basis voor vooruitgang van de mensheid. De ExxonMobil Foundation legt de focus op wiskundig en natuurwetenschappelijk onderwijs, omdat deze vakken de universele talen zijn - en in toenemende mate worden - van de mondiale werkomgeving en essentieel zijn voor succes in de huidige hightechwereld. Meer informatie.

Economische mogelijkheden voor vrouwen

Investeren in de deelname van vrouwen aan de economie leidt tot langdurige voordelen voor hen, hun familie, samenleving en land. Via het initiatief ExxonMobil Women’s Economic Opportunity is meer dan USD $90 miljoen geïnvesteerd in de promotie van economische mogelijkheden voor de vrouw. Via onze samenwerkingsverbanden hebben wij tienduizenden vrouwen bereikt in bijna 90 landen via opleidingsprogramma’s, mogelijkheden om te netwerken en toegang tot technologie. Meer informatie.

Volg ons op @XOMFoundation voor alle actuele informatie over onze stichtingen.

Sluiten