Door naar hoofdinhoud
Zoeken

Raffinaderij Rotterdam

De raffinaderij in Rotterdam behoort tot de modernste en milieuvriendelijkste in haar soort. Sinds de ingebruikname in 1960 is de fabriek regelmatig gerenoveerd. Daarnaast zorgen nieuwe technologische ontwikkelingen en inzichten ervoor dat oudere installaties bij de tijd blijven. Dankzij de vele investeringen is de raffinaderij uiterst efficiënt.

Aromatenfabriek Rotterdam

De Rotterdam Aromatics Plant is een van de grootste aromatenfabrieken ter wereld. De fabriek werd in 1963 naast de raffinaderij gebouwd, waarvan ze de basisgrondstoffen ontvangt. De aromatenfabriek produceert, als een van de weinige, het volledige scala van aromatische koolwaterstoffen.

Oxo-alcoholenfabriek Rotterdam

De oxo-alcoholenfabriek in Rotterdam bestaat eigenlijk uit drie fabrieken: de Rotterdam Oxo-Alcohol Plant in Europoort, de Phthalic Anhydride Plant en de Rotterdam Plasticizer Plant, beide in Rotterdam Botlek.

Smeeroliemengfabriek Pernis

De smeeroliemengfabriek in Pernis mengt basisoliën en additieven tot verschillende smeermiddelen voor motoren voor vracht- en personenauto's en vliegtuigen, en voor de smering van machines in de industrie en scheepvaart. De fabriek werd gebouwd in 1955 en is in de loop der jaren steeds verder uitgebreid.

Sluiten