Door naar hoofdinhoud
Zoeken
7.000 euro voor verkeerspark Woudlucht

7.000 euro voor verkeerspark Woudlucht

22 okt. 2018

ExxonMobil ondersteunt graag projecten die gezondheid en veiligheid promoten. Verschillende medewerkers hebben bovendien de handen in elkaar geslagen om goede doelen te steunen. Up with Children is zo een organisatie die op vrijwillige basis gedragen wordt door ExxonMobil medewerkers. Zij zamelden 2.000 euro in om te doneren aan het nieuwe...

ExxonMobil viert 50 jarig bestaan van European Technology Center in Vlaanderen

3 okt. 2018

Op 3 oktober 2018 viert het European Technology Center van ExxonMobil in Machelen zijn 50- jarig bestaan met de 200 ingenieurs van het European Technology Center, overheidsvertegenwoordigers, wetenschappers en partners van toonaangevende Europese universiteiten, onderzoeksinstellingen en klanten.

Gepland groot onderhoud bij raffinaderij Rotterdam

Gepland groot onderhoud bij raffinaderij Rotterdam

29 aug. 2018

De raffinaderij van ExxonMobil in Rotterdam is bezig met gepland groot onderhoud aan enkele fabrieken op de Botlek-site. De onderhoudswerkzaamheden zijn gestart op 26 augustus en zullen enkele weken duren. We verwachten dat we in deze periode aan de vraag van onze klanten kunnen blijven voldoen. 

ExxonMobil en Shell tekenen overeenkomst met Minister Wiebes over toekomst Groningen veld

25 juni 2018

ExxonMobil en Shell hebben met de Minister van Economische Zaken en Klimaat een Akkoord op Hoofdlijnen gesloten waarbij de samenwerking rond het Groningen veld fundamenteel wordt gewijzigd. Dit akkoord stelt het kabinet in staat maatregelen te nemen om de gaswinning uit het Groningenveld versneld af te bouwen en een basis te leggen voor een nieuw...

ExxonMobil en LTO tevreden over overeenkomst schadeafhandeling

15 sep. 2017

Rotterdam, 15 september 2017 – ExxonMobil en de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) Noord hebben vandaag een eindovereenkomst bereikt over de afhandeling van de schade als gevolg van de brand op de raffinaderij van Esso Nederland B.V. op 21 augustus 2017.

Foto informatiebijeenkomst voor omwonenden op woensdag 30 augustus

Verslag informatiebijeenkomst voor omwonenden op woensdag 30 augustus

Op woensdagavond 30 augustus was er voor omwonenden alle ruimte voor vragen over de brand in de ExxonMobil raffinaderij in Rotterdam. Daarbij waren ook toezichthouder DCMR Milieudienst Rijnmond, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR), de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst (GGD) en de gemeente Nissewaard aanwezig. Circa vijftig inwoners van...

Informatiebijeenkomst voor omwonenden op woensdag 30 augustus

Op woensdagavond 30 augustus organiseren wij een informatiebijeenkomst voor omwonenden in Spijkenisse. Hierbij zullen ook DCMR, de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst (GGD) en de gemeente Nissewaard aanwezig zijn.

Brand op raffinaderij Rotterdam geblust

22 aug. 2017

Esso Nederland BV bevestigt dat er gisterenavond een brand heeft gewoed bij een fabriek van de raffinaderij in de Botlek. De brand is inmiddels uit. Hulpdiensten waren snel ter plekke om het incident effectief te bestrijden.

Girlsday 2017: bijna 50 meiden ‘ontdekken’ techniek bij Botlek

Veel vrouwelijk talent voor technisch en ICT-werk gaat vaak verloren omdat meiden onbekend zijn met deze beroepen. Daarom is jaren geleden Girlsday opgezet. Op die dag krijgen meisjes van 10 - 15 jaar de kans om op een leuke en actieve manier kennis te maken met bèta, techniek en ICT. Ook ExxonMobil verwelkomt jaarlijks een groep meiden op onze...

Nieuwe skyline voor ExxonMobil raffinaderij Rotterdam

4 april 2017

Op maandag 3 april verrees een nieuwe vacuüm fractionatietoren van maar liefst 50 meter op het raffinaderijcomplex van ExxonMobil in Rotterdam-Botlek. Met de plaatsing van dit hoogste en grootste onderdeel van de nieuwe hydrocracker bereikte de raffinaderij weer een belangrijke mijlpaal.

DCU progress Jan 2017

Bouw coker-installatie Antwerpen bijna voltooid

Begin 2018 begint de raffinaderij Antwerpen met het opstarten van de nieuwe Delayed Coker Unit (DCU). Het opstarten is een complex proces met uitgebreide veiligheids- en milieutests. De nieuwe coker-eenheid moet stap voor stap worden aangesloten op de verschillende raffinaderij-installaties en dit kan maanden duren.

Sci-Tech Challenge

Inspirerende ideeën tijdens Sci-Tech Challenge 2017

17 maart 2017

Hoe kunnen we de uitstoot van personenauto’s de komende decennia verder terugdringen? Die vraag leverde in zowel Vlaanderen als Nederland weer tal van goede ideeën op tijdens de jaarlijkse Sci-Tech Challenge.

Spectaculair transport naar de ExxonMobil-raffinaderij

27 okt. 2016

De ExxonMobil-raffinaderij in Rotterdam bouwt aan een nieuwe installatie voor hoogwaardige brandstoffen. Dit levert spectaculaire beelden op. Deze week arriveerde het eerste onderdeel voor de nieuwe hydrocracker-installatie per barge in Rotterdam. De unit, een vacuum fractionatietoren van ongeveer 50 meter lang en 9 meter breed, werd gebouwd in...

ExxonMobil start bouw van energie efficiënte Hydrocracker op raffinaderij Rotterdam

15 juni 2016

In aanwezigheid van Minister van Economische Zaken Henk Kamp is vandaag de eerste schep in de grond gestoken voor de bouw van een nieuwe hydrocracker op de ExxonMobil raffinaderij in Rotterdam. De installatie zal zwaardere producten omzetten in schonere eindproducten, zoals EHC™ Group II basisolie voor hoogwaardiger smeermiddelen en ultra-...

Jongeren bedenken oplossing water- en energieverspilling

10 maart 2016

Wat doen we aan het hoge verbruik van (drink)water in raffinaderijen? En hoe kunnen raffinaderijen zorgen voor minder afvalwater naar zee? Waar kunnen zij restwarmte uit het raffinageproces voor gebruiken? Dit was de uitdaging voor de deelnemers van de Nationale Sci-tech Challenge die gisteren plaatsvond in de Science Tower van het Erasmus Centre...

Jongeren bedenken oplossingen voor drink- en afvalwater op Sci Tech Challenge

3 maart 2016

Honderd wetenschapsleerlingen (3e graad) namen gisteren deel aan de Vlaamse Sci Tech wedstrijd in het provinciaal Havencentrum te Antwerpen. Zij werden door Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo), ExxonMobil en JA Europe uitgedaagd om creatieve oplossingen te bedenken voor de vermindering van drink- en afvalwater.

ExxonMobil investeert in Rotterdamse raffinaderij

29 okt. 2015

ExxonMobil gaat de hydrocracker-installatie op zijn raffinaderij in Rotterdam uitbreiden. Deze zal zwaardere producten omzetten in schonere, hoogwaardiger eindproducten zoals EHC™ Group II basisolie en ultra-laagzwavelige diesel. Dit om aan de groeiende marktvraag tegemoet te komen.

ExxonMobil steunt VNCI-Topsector Chemiebeurs

14 okt. 2015

Op 6 oktober ontvingen bijna zeventig chemietalenten een Topsector Chemiebeurs. ExxonMobil steunt dit initiatief van de VNCI en heeft in dit kader een beurs toegekend aan een masterstudent Scheikunde van de TU Eindhoven.

NOT FINAL - Energievoorziening

1 juni 2015

Energie is essentieel in ons dagelijks leven. Belangrijk is dan ook dat we hier zuinig mee omgaan. ExxonMobil zet sterk in op energie-efficiĂŤntie.

NOT FINAL - Educatie

1 juni 2015

Met de Sci-Tech Challenge maakt ExxonMobil jongeren enthousiast om te kiezen voor een wetenschappelijke of technologische studie.

NOT FINAL - Betrokkenheid

1 juni 2015

ExxonMobil vindt het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Onze medewerkers liepen de Antwerp 10 miles voor steun aan malariabestrijding.

NOT FINAL - Veiligheid

1 juni 2015

Veiligheid is bij ExxonMobil een kernwaarde die iedereen meedraagt en uitdraagt. Niet alleen intern, maar ook naar aannemers, klanten en omwonenden.

Esso laat fietsliefhebbers wielerklassiekers zelf beleven

27 april 2015

Tijdens een lunchcauserie op 27 april 2015 stelde Esso zijn Best of Belgium Cycle Tour voor. Dit project, dat Esso samen met de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) organiseert, wil mensen aanzetten om meer te fietsen.

“Lifetime Achievement Trophy” voor ExxonMobil

9 feb. 2015

Vertegenwoordigers van overheden, politici en industrie kwamen vandaag in Brussel bijeen voor de jaarlijkse “Foreign Investment Award Ceremony”. Tijdens dit event overhandigde Vlaams Minister President Geert Bourgeois de “Lifetime Achievement Trophy” aan ExxonMobil. Deze prestigieuze prijs beloont buitenlandse investeerders - met een jarenlang...

Waardering voor ExxonMobil bij AmCham nieuwjaarsreceptie

19 jan. 2015

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam trad vorige week donderdag op als gastheer van de nieuwjaarsreceptie van Amcham, de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Nederland. Het evenement - gehouden in het Rotterdamse stadhuis - werd georganiseerd door het Rotterdamse ‘chapter’ van AmCham, dat wordt voorgezeten door ExxonMobil.

Start DCU construction

ExxonMobil start bouw van nieuwe coker unit in Antwerpen

2 okt. 2014

ExxonMobil en bewindslieden zijn vandaag in Antwerpen bijeengekomen voor de eerste steenlegging van een nieuwe raffinaderij-unit die zware hoogzwavelige olieproducten zal omzetten in transportbrandstoffen, zoals diesel en gasolie voor de scheepvaart.

Vooruitgang tanken

1 aug. 2014

Wie regelmatig tv en radio aan heeft staan, kan ze niet gemist hebben: de diverse spotjes van Esso. Met deze uitgebreide campagne — die op 1 mei van start ging — introduceert ExxonMobil zijn vernieuwde autobrandstoffen in de Benelux.

Meiden besturen een fornuis tijdens de landelijke Girlsday 2014

24 april 2014

Vandaag maken 37 meiden tijdens Girlsday spelenderwijs kennis met de Botlek-site van ExxonMobil. De meiden zijn dochters van medewerkers uit 2 of 3 VWO. Tijdens een speurtocht over het terrein nemen ze onder andere een kijkje in het laboratorium en besturen ze zelf een fornuis in de simulatorruimte van de Aromatenfabriek.

Vlaamse en Nederlandse leerlingen winnen 2e en 3e prijs op Europese Sci-Tech Challenge

4 april 2014

Eén Nederlandse en twee Vlaamse leerlingen vielen in de prijzen op de Europese Sci-Tech Challenge 2014 in Engeland, een initiatief van Junior Achievement-Young Enterprise (JA-YE) Europe en ExxonMobil. Zij kregen de opdracht om in 24 uur de veiligste, snelste en meest energie-efficiënte Formule 1 racewagen voor het 2040 F1-seizoen te ontwerpen.

Nieuwe productie unit voor ExxonMobil Botlek-site

9 jan. 2014

ExxonMobil Chemical Holland B.V. is begonnen met de bouw van een nieuwe unit voor zijn Rotterdam Aromatics Plant (RAP) om de milieuprestaties en energie-efficiëntie van de fabriek verder te verbeteren.

Sluiten