Door naar hoofdinhoud
Zoeken

Nieuws

Raffinaderij Antwerpen start vier units opnieuw op na onderhoudsperiode

Sinds half mei vond er een groot onderhoud plaats op de raffinaderij van ExxonMobil in Antwerpen. Daarbij werden vier units volledig stilgelegd voor grondige inspectie en onderhoudsherstellingen. Afgelopen weekend werd de onderhoudsperiode succesvol afgerond.

Gedurende anderhalve maand werd er op de Antwerpse raffinaderij de klok rond gewerkt aan het onderhoud van vier units. De werken werden uitgevoerd door een team van 400 werknemers van contractoren en 80 ExxonMobil medewerkers. Dergelijke onderhoudsperiode betekent een miljoeneninvestering aan zowel onderhoudswerken als investeringsprojecten om de efficiëntie van de raffinaderij verhogen. 

Sterke veiligheidsresultaten

Groot onderhoud op reguliere basis is noodzakelijk om de installaties veilig en betrouwbaar te houden. De werkzaamheden worden van te voren nauwkeurig gepland en zo veilig mogelijk uitgevoerd, ondersteund door enkele nieuwe werkwijzen en digitale oplossingen. We zijn dan ook zeer tevreden dat er tijdens de onderhoudsperiode geen enkel meldbaar incident plaatsvond. Om ieders inspanningen inzake veiligheid te ondersteunen, konden medewerkers goede doelen nomineren voor een donatie. Dankzij de sterke veiligheidsprestaties kregen zes maatschappelijke organisaties in de regio Antwerpen een donatie van 1.000 euro. 

Start-up volledig
De werken verliepen voorspoedig waardoor de afgelopen dagen de units opnieuw werden opgestart.  Een onderhoudsperiode en de opstart nadien gaat helaas steeds gepaard met verhoogde verkeersdrukte in de omgeving van de site, verhoogde fakkelactiviteit en geluidshinder. We bedanken onze buurbedrijven dan ook voor het begrip tijdens deze periode.

Raffinadery Antwerpen

Sluiten