Door naar hoofdinhoud
Zoeken

Nieuws

Maandag 27 april 2015  

Esso laat fietsliefhebbers wielerklassiekers zelf beleven

Best of Belgium Cycle Tour met KBWB brengt de koers nog dichter bij wielerliefhebber

Esso, al jarenlang trotse sponsor van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond en de wielersport, wil een stap verder gaan in de beleving van de wielersport.

Met de Esso Best of Belgium Cycle Tour kunnen liefhebbers in de sporen van de wielrenners treden van 8 juni tot 30 september.

Esso wil op deze manier haar betrokkenheid in de regio verder uitbouwen.

Brussel, 27 april 2015 – Tijdens een lunchcauserie op 27 april 2015 stelde Esso zijn Best of Belgium Cycle Tour voor. Dit project, dat Esso samen met de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) organiseert, wil mensen aanzetten om meer te fietsen. Deelnemers kunnen, ieder naar eigen vermogen, van 8 juni tot 30 september 2015 vijf speciaal uitgestippelde routes afleggen. Zo maken zij niet alleen kennis met enkele Belgische klassiekers, maar kunnen ze ook prachtige prijzen winnen.

Esso, jarenlang sponsor van de KBWB en het Belgian Cycling Team, gaat een stap verder in de beleving van het wielrennen. Via de Best of Belgium Cycle Tour wil het bedrijf de Belgische klassiekers dichter bij fietsfanaten en -recreanten brengen. Van alle Europese landen heeft België de meeste wielerklassiekers en wielerliefhebbers. Wielrennen leeft echt in dit land”, zegt Hugo Detre, Esso’s directeur wegverkeer voor Europa, Afrika en het Midden Oosten. Veel wielerliefhebbers zitten tijdens het voorjaar ieder weekend aan hun televisie gekluisterd om de klassiekers te volgen. Via dit initiatief proberen we mensen meer op hun fiets te krijgen.

Esso wil bovendien een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van de lokale regio waarin het actief is. “Esso is erg betrokken bij de gemeenschap waarin we als bedrijf actief zijn”, legt Jean-Georges Oberlé, Esso’s directeur groothandel huisbrandolie en brandstoffen voor Europa en Afrika, uit.“Onze belangrijkste bijdragen zijn weliswaar onze economische activiteiten - onlangs is een investering van 1 miljard dollar in de Antwerpse raffinaderij aangekondigd - maar daarbuiten willen we ook initiatieven als deze tour promoten die iets extra bieden aan de inwoners en onze klanten . Wielrennen kan het uiterste eisen van de profrenner, en hiervoor zijn discipline en gedrevenheidnodig. Dat zijn waarden die ook wij bij Esso hoog in het vaandel dragen en waar ons personeel ook achter staat.”

Als ambassadeurs voor het initiatief werden vijf gevestigde waarden en opkomende wielertalenten uitgekozen. Johan Museeuw, Sofie De Vuyst, Jolien D’hoore, Peter Van Petegem en Ludo Dierckxsens verbonden voor deze gelegenheid hun naam aan vijf routes. De moeilijkheidsgraad van de ritten is aangepast aan het persoonlijke niveau van de deelnemers. Van enthousiaste beginners tot ervaren fietsers, er is voor ieder wat wils. “De routes leiden de deelnemers langs de bekende plaatsen van enkele bekende wielerklassiekers – wegen die ik als de binnenkant van mijn broekzak ken”, licht Johan Museeuw, drievoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen, toe. “Dankzij deze vijf ritten, die o.a. door de Vlaamse Ardennen lopen, ontdekken de deelnemers de mooiste wegen van België. Zo kunnen ze in de sporen van de wielrenners treden." Wie zich online inschrijft en de vijf routes voltooit, maakt daarnaast kans op enkele mooie prijzen.

Esso stelde de Best of Belgium Cycle Tour voor op 27 april 2015 tijdens een lunchcauserie georganiseerd door Esso en KBWB. Tijdens het evenement wijdde Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, uit over het belang van sponsoring voor zowel de sport als het bedrijfsleven. Johan Museeuw en Sofie De Vuyst gaven toelichting bij de vijf uitgestippelde routes.

Tom Van Damme, de voorzitter van de KBWB, reageerde alvast erg enthousiast op het initiatief. “Ik juich elk project toe dat tot doel heeft meer mensen op de fiets te krijgen”, klinkt het. “Wat de Best of Belgium Cycle Tour in mijn ogen erg apart maakt, is het feit dat dit initiatief op poten wordt gezet door een van de hoofsponsors van de federatie. Als KBWB kan je alleen maar heel blij zijn met de steun van een bedrijf als Esso, een firma die met dit project duidelijk maakt dat ze beduidend méér wil doen dan gewoon maar haar naam aan de onze verbinden.”

Inschrijven voor Esso Best of Belgium Cycle Tour kan vanaf 4 mei op: http://www.esso.be/bestofbelgium

De Best of Belgium Cycle tour wordt opengesteld voor het publiek op 8 juni 2015 en loopt tot 30 september 2015

Sluiten