Door naar hoofdinhoud
Zoeken

Nieuws

Vrijdag 25 april 2014  

ExxonMobil loopt voor malariabestrijding tijdens Antwerp 10 Miles andMarathon

Benelux-organisatie doneert 25.000 dollar aan Drive Against Malaria.

ExxonMobil besteedt wereldwijd aandacht aan Wereld Malaria Dag

165 medewerkers en sympathisanten leveren zondag een persoonlijke bijdrage met hun deelname aan de Antwerp 10 Miles & Marathon.

Binnen de private sector is ExxonMobil een van de grootste investeerders in malariabestrijding.

Antwerpen, 25 april 2014 – Aanstaande zondag lopen 165 ExxonMobil-medewerkers en sympathisanten voor Drive Against Malaria tijdens de ‘DVV Antwerp 10 Miles & Marathon’. Met hun deelname aan de sponsorloop dragen de deelnemers persoonlijk bij aan de donatie van 25.000 dollar, die om 14u15 bij de tent van ExxonMobil (nr 58) overhandigd zal worden aan oprichter David Robertson en Julia Samuël van Drive Against Malaria.

Jan Naets, Plant Manager van ExxonMobil’s Polymeerfabrieken in Zwijndrecht en Meerhout zal de cheque overhandigen. “Malaria is te voorkomen, behandelen en te genezen. Toch sterven er jaarlijks nog vele mensen aan deze ziekte. Het is dan ook belangrijk dat de strijd tegen malaria wordt voortgezet en gelukkig kunnen we hier samen met Drive Against Malaria aan bijdragen.” In tent nummer 58 laat een fototentoonstelling het werk van Robertson en Samuël in in Afrika zien. Met hulp van lokale partners geven ze daar hulp aan de armste bevolkingsgroepen. Ook is er een duplicaat te zien van de Land Rover waarmee zij muskietennetten, geneesmiddelen en instrumenten zoals malaria-tests bezorgen in de meest geïsoleerde gebieden in Afrika.

Opmerkelijke resultaten

ExxonMobil steunt de vrijwilligersorganisatie al sinds 2007. De inspanningen van Drive Against Malaria leverden de afgelopen jaren positieve resultaten op: in eenderde van de dorpen die Julia en David in Kameroen bezochten, is het aantal malaria-infecties met 70% afgenomen en komt kindersterfte als gevolg van malaria niet meer voor. Maar de ziekte is nog lang niet bestreden en de kans van verspreiding is nog niet geweken. “In extreem arme en afgelegen gebieden, waar de nationale hulpverlening is ingestort, heerst een schrijnend tekort aan medicatie, diagnosetests en muskietennetten”, zeg Julia Samuël. “Vooral in inheemse gebieden in Centraal Afrika en Congo zien nog steeds grote aantallen malaria-infecties en hier is hulp dus nog hard nodig.”

Duurzame oplossingen

ExxonMobil is binnen de private sector een van de grootste investeerders in malaria-bestrijding. Het concern en de ExxonMobil Foundation – de filantropische arm - hebben samen meer dan 120 miljoen dollar bijgedragen, waarmee meer dan 105 miljoen mensen werden bereikt. ExxonMobil is actief in veel landen waar malaria een kernprobleem is voor de volksgezondheid en we zien de verwoestende impact die deze ziekte kan hebben, zowel op gezondheids- als economisch gebied. Samen met internationale en lokale partners investeren we in duurzame oplossingen om mensen te helpen een gezond leven te leiden, zonder de last van malaria.

Sluiten