Door naar hoofdinhoud
Zoeken

Nieuws

Vrijdag 25 april 2014  

ExxonMobil loopt voor malariabestrijding tijdens Antwerp 10 Miles & Marathon

Benelux-organisatie doneert 25.000 dollar aan Drive Against Malaria.

ExxonMobil besteedt wereldwijd aandacht aan Wereld Malaria Dag

Meer dan 150 medewerkers en sympathisanten leveren zondag een persoonlijke bijdrage met hun deelname aan de Antwerp 10 Miles & Marathon.

Binnen de private sector is ExxonMobil een van de grootste investeerders in malariabestrijding.

Antwerpen, 25 april 2014Aanstaande zondag lopen meer dan ExxonMobil-medewerkers en sympathisanten voor Drive Against Malaria tijdens de ‘DVV Antwerp 10 Miles & Marathon’. Met hun deelname aan de sponsorloop dragen de deelnemers persoonlijk bij aan de donatie van 25.000 dollar, die om 14u15 bij de tent van ExxonMobil (nr 113) overhandigd zal worden aan oprichter David Robertson en Julia Samuël van Drive Against Malaria.

Remko Kruithof, Directeur Externe Betrekkingen en Communicatie van ExxonMobil Benelux, zal de cheque overhandigen. “Malaria is te voorkomen, behandelen en te genezen. Toch sterven er jaarlijks nog vele mensen aan deze ziekte. Het is dan ook belangrijk dat de strijd tegen malaria wordt voortgezet en gelukkig kunnen we hier samen met Drive Against Malaria aan bijdragen.” In tent nummer 113 laat een fototentoonstelling het werk van Robertson en Samuël in Afrika zien. Met hulp van lokale partners geven ze daar hulp aan de armste bevolkingsgroepen. Ook is er een Land Rover te zien waarmee zij muskietennetten, geneesmiddelen en instrumenten zoals malaria-tests bezorgen in de meest geïsoleerde gebieden in Afrika.

Positieve resultaten

ExxonMobil steunt Drive Against Malaria al sinds 2007. Deze organisatie wordt in België en Nederland bijgestaan door tientallen vrijwilligers en heeft de afgelopen jaren positieve resultaten behaald. Maar de ziekte is nog lang niet bestreden en de kans van verspreiding is nog niet geweken. “In extreem arme en afgelegen gebieden, waar de nationale hulpverlening is ingestort, heerst een schrijnend tekort aan medicatie, diagnosetests en muskietennetten”, zegt Julia Samuël. “Vooral in inheemse gebieden in Centraal Afrika en Congo zien we nog steeds grote aantallen malaria-infecties en hier is hulp dus nog hard nodig.”

Duurzame oplossingen

ExxonMobil is één van de grootste buitenlandse investeerders in Afrika. Wij weten dat malaria daar een grote impact heeft op het leven van mensen en de economische ontwikkeling. Daarom we steunen we een groot aantal initiatieven en projecten om malaria terug te dringen. Dit gaat verder dan financiële bijdragen; ExxonMobil werkt ook samen met lokale organisaties, internationale ngo’s en overheden. Samen investeren we in duurzame oplossingen om mensen te helpen een gezond leven te leiden.

Sluiten