Door naar hoofdinhoud
Zoeken

Nieuws

Woensdag 14 okt. 2015  

ExxonMobil steunt VNCI-Topsector Chemiebeurs

14 oktober 2015 — Op 6 oktober ontvingen bijna zeventig chemietalenten een Topsector Chemiebeurs. ExxonMobil steunt dit initiatief van de VNCI en heeft in dit kader een beurs toegekend aan een masterstudent Scheikunde van de TU Eindhoven.

“We waren onder de indruk van zijn kwaliteiten”, zegt Sjoerd Gaanderse, directeur van ExxonMobil’s aromatenfabriek in Rotterdam. “Zijn vastberadenheid, enthousiasme en interesse in petrochemie sprak ons erg aan. We steunen hem graag om zijn doel – een baan in deze sector – te bereiken.”

Met een beurs volgt de student één van de vier talentenprogramma’s van de Topsector Chemie. Deze programma’s worden gezamenlijk met de sponsorbedrijven, hogescholen en universiteiten vormgegeven. De talentenprogramma’s helpen de interesse in een chemieopleiding en de uitstroom naar een baan in de chemiesector te vergroten en tevens het aanbod op de arbeidsmarkt aan goede afgestudeerde scheikundigen en procestechnologen te verruimen.

Dit initiatief sluit goed aan bij ExxonMobil’s inspanningen – zoals de Sci-Tech Challenge, een programma dat bestaat uit klasbezoeken en een wedstrijddag – om jongeren bewust te maken van de mogelijkheden die de (petro)chemische sector te bieden heeft aan mensen met een bèta-opleiding.

Sci-Tech Challenge

Met de Sci-Tech Challenge, gericht op vijfde- en zesdejaars leerlingen van het middelbare onderwijs met een wetenschappelijke achtergrond, vraagt ExxonMobil op een creatieve manier meer aandacht voor energie en toekomstige uitdagingen. Tegelijkertijd hopen we met de Sci Tech Challenge interesse aan te wakkeren om voor een wetenschappelijke of technische studierichting te kiezen.

Topsector Chemiebeurs

De Topsector Chemiebeurs is een initiatief van de Topsector Chemie, VNCI, COAST en ISPT en werd gestart in 2011. Voor meer informatie.

Sluiten