Door naar hoofdinhoud
Zoeken

Nieuws

Maandag 9 feb. 2015  

“Lifetime Achievement Trophy” voor ExxonMobil

- MP Geert Bourgeois beloont ExxonMobil voor investeringen in Vlaanderen

- Erkenning voor inzet van medewerkers en langetermijnvisie van ExxonMobil

- Vlaanderen beschikt over grote troeven, maar moet internationaal concurrerend blijven

- Bekijk ook de video

BRUSSEL, 9 februari 2015 – Vertegenwoordigers van overheden, politici en industrie kwamen vandaag in Brussel bijeen voor de jaarlijkse “Foreign Investment Award Ceremony”. Tijdens dit event overhandigde Vlaams Minister President Geert Bourgeois de “Lifetime Achievement Trophy” aan ExxonMobil. Deze prestigieuze prijs beloont buitenlandse investeerders - met een jarenlang palmares in Vlaanderen - die een bijzondere bijdrage leveren aan de economie, werkgelegeheid en welvaart van de regio.

ExxonMobil heeft sterke strategische vestigingen in Vlaanderen en investeert verder om nog succesvoller de uitdagingen in de markt te kunnen aangaan. De economische betekenis van ExxonMobil voor Vlaanderen gaat terug tot in 1891. Met een hoge vraag naar olieproducten voor transport, werd en wordt er voortdurend geïnvesteerd in energie-efficiëntie, veiligheid en meer schone producten en technologieën.

ExxonMobil startte recent met de bouw van een Delayed Coker Unit (DCU) op zijn Antwerpse raffinaderij. Deze investering van meer dan US$1 miljard volgt op andere grote investeringen in Antwerpen, zoals een warmtekrachtcentrale van 130 MW in 2008 en een ontzwavelingsinstallatie voor diesel in 2010, samen goed voor meer dan US$2 miljard in de afgelopen 10 jaar.

Joost Van Roost, President van ExxonMobil Benelux verwoordt het als volgt: “We zijn trots dat we deze prijs mogen ontvangen. Het is een belangrijke erkenning voor ExxonMobil’s langetermijnvisie en weloverwogen aanpak van investeringen, maar de prijs huldigt ook het harde werk en de inzet van onze medewerkers”.

Vlaanderen beschikt over belangrijke troeven, zoals productieve en hooggeschoolde werkkrachten en biedt een goede samenwerking met overheden. Ook haar locatie is een belangrijk competitief voordeel door de aanwezigheid van de grootste Europese petrochemische cluster in de haven van Antwerpen en toegang tot alle wereldmarkten.

Wij investeren nog steeds fors in Vlaanderen en verzekeren daarmee hoogwaardige jobs en economische activiteit voor de lange termijn. Daarentegen wegen de hoge kosten van arbeid, energie en Europese wetgeving op het concurrentievermogen van de regio. Er moet voorkomen worden dat de kosten hier hoger zijn dan elders.’ Aldus Joost Van Roost

Over ExxonMobil in België

In België heeft ExxonMobil een raffinaderij en drie chemische fabrieken: een fabriek voor de productie van koolwaterstofoplosmiddelen en twee polyethyleenfabrieken. Ook het Europese technologiecentrum voor onderzoek & ontwikkeling bevindt zich in België. ExxonMobil opereert in België onder de merknamen Esso en Mobil.

Sluiten