Door naar hoofdinhoud
Zoeken

Nieuws

Donderdag 24 april 2014  

Meiden besturen een fornuis tijdens de landelijke Girlsday 2014

Rotterdam, 24 april 2014 — Vandaag maken 37 meiden tijdens Girlsday spelenderwijs kennis met de Botlek-site van ExxonMobil. De meiden zijn dochters van medewerkers uit 2 of 3 VWO. Tijdens een speurtocht over het terrein nemen ze onder andere een kijkje in het laboratorium en besturen ze zelf een fornuis in de simulatorruimte van de Aromatenfabriek.

Ook staan vandaag allerlei proefjes op het programma, zoals het maken van een lavalamp en het verzilveren van een reageerbuisje. Aan het einde van de dag hebben de meiden niet alleen een redelijk compleet beeld van de site verkregen, maar hebben ze ook kennis gemaakt met de verschillende beroepsmogelijkheden die er zijn en inzicht gekregen in welke bèta-opleidingen hierbij passen.

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Op deze dag laten allerlei bedrijven jonge meisjes kennis maken met bètawetenschappen, techniek en ICT. Door diverse activiteiten streeft VHTO ernaar dat meisjes en vrouwen zich beter én breder oriënteren op hun toekomstige studiekeuze.

Sluiten