Betrokkenheid bij de gemeenschap

Drive Against Malaria

ExxonMobil steunt wereldwijd organisaties die zich inzetten voor malariabestrijding. In de Benelux hebben we sinds 2007 steun verleend aan de Nederlands-Britse stichting Drive Against Malaria, die zich richt op de armste bevolkingsgroepen in afgelegen gebieden in Afrika.

De Nederlands-Britse organisatie Drive Against Malaria werd in 1998 opgericht door de Engelsman David Robertson. Samen met voormalige Nederlandse tv-presentatrice Julia Samuël, zet hij zich fulltime en met veel succes in voor de bestrijding van malaria in de meest afgelegen gebieden van Afrika. Juist daar vormt malaria een ernstige bedreiging voor het leven en de gezondheid van vooral kwetsbare kinderen. De hulpverlening vindt vaak plaats onder zeer moeilijke omstandigheden. Bijgestaan door vele vrijwilligers, zowel in Nederland en België als lokaal in Afrika, verzorgt Drive Against Malaria de distributie van muskietennetten, de behandeling van malaria, het geven van voorlichting aan de lokale bevolking en het opzetten van lokale behandelteams.

20 jaar malaria bestrijden

In 2020 bestond het ExxonMobil Malaria Initiative 20 jaar. Dit programma heeft bijgedragen aan belangrijke ontwikkelingen voor het bestrijden van malaria. Wat begon als een project om werknemers en lokale gemeenschappen in Tsjaad en Kameroen te beschermen, is uitgegroeid tot een wereldwijd initiatief.

Lees meer op EnergyFactor
Picture local malaria initiative