Communicatie

Nieuwsberichten

Laatste nieuwsberichten

ExxonMobil gaat een proeffabriek bouwen met FuelCell Energy gebruikmakend van carbonaat-brandstofcel technologie

Esso Nederland BV gaat  een proeffabriek bouwen op haar Rotterdam Manufacturing Complex om een baanbrekende technologie te testen die de CO2-uitstoot van belangrijke industrieën aanzienlijk zou kunnen verminderen. De proeffabriek heeft tot doel gegevens te verkrijgen over de prestaties en bruikbaarheid van de carbonaat-brandstofcel (CFC)-technologie, die samen met FuelCell Energy ontwikkeld werd. Daarnaast beoogt de pilot mogelijke technische problemen aan te pakken die zich in een commerciële omgeving zouden kunnen voordoen en een beter inzicht te krijgen in de kosten van het installeren en exploiteren van een CFC-fabriek voor CO2-afvang. 
Bezoek onze polymeerfabriek tijdens het ontdekkingsweekend op 13 en 14 mei Altijd al willen weten hoe het eraan toe gaat in een fabriek van chemische producten? Tijdens het ontdekkingsweekend Chemie & Life Sciences op 13 en 14 mei openen we de deuren van onze Antwerp Polymers Plant!
ExxonMobil en ENGIE ontwikkelen windmolenpark in Meerhout dat site van groene stroom zal voorzien MEERHOUT, 8 november 2022 – ExxonMobil en ENGIE in samenwerking met Wind4Flanders zijn overeengekomen een windpark van 26 MW te ontwikkelen dat ExxonMobil’s chemiefabriek in Meerhout van stroom zal voorzien en hernieuwbare energie voor het elektriciteitsnet in de regio zal leveren.
Esso verlengt samenwerking met Belgische nationale wielerteams voor drie jaar Nog zeker tot aan de Olympische Spelen in 2024 zal Belgian Cycling kunnen rekenen op de steun van Esso. Dat maken ExxonMobil – het bedrijf achter Esso – en de Belgische wielerbond bekend. Esso prijkt al sinds 2011 op het jersey van de nationale wielerteams, goed voor 86 gouden medailles op de verschillende kampioenschappen en de diverse disciplines sinds de samenwerking.
ExxonMobil stelt Inge Van der Meeren aan als nieuwe directeur polymeerfabrieken in Zwijndrecht en Meerhout Zwijndrecht, Meerhout – ExxonMobil heeft Inge Van der Meeren aangesteld als nieuwe directeur van haar polymeerfabrieken in Zwijndrecht en Meerhout. Zij is daarmee de eerste vrouw aan het hoofd van de productiesites, die onderdeel maken van de petrochemische cluster in Antwerpen.