Polymeerfabriek Meerhout

De Meerhout Polymers Plant is de grootste LDPE-fabrikant in Europa en levert haar producten aan een groot aantal industrieën. De fabriek is organisatorisch samengevoegd met de polymeerfabriek in Zwijndrecht, die speciale polyethyleensoorten in betrekkelijk kleine hoeveelheden produceert.

De polymeerfabriek ontvangt haar grondstof, ethyleengas, via een pijpleiding van de opslagtank op het raffinaderijcomplex.

Het gas wordt in hogedrukbuisreactoren omgezet in polyethyleen. De druk kan oplopen tot 3000 bar. Daarna wordt het gas opgewarmd tot 200 graden. Het eindproduct wordt onder atmosferische druk gescheiden van het niet-gepolymeriseerde ethyleengas. Het gesmolten polyethyleen wordt vervolgens gekoeld en verlaat het proces als twee millimeter grote plastic bolletjes.

De producten van de polymeerfabrieken worden gebruikt voor onder meer (voedsel)verpakkingen en plastic draagtassen. Doordat polyethyleen in een gesloten systeem wordt vervaardigd, is het productieproces vrij milieuvriendelijk.

Steeds duurzamer

In samenwerking met het European Technology Center van ExxonMobil in Brussel werken de polymeerfabrieken constant aan het verbeteren van hun producten. De trend daarbij is dat de verpakkingsfolies steeds sterker, dunner en duurzamer worden. Voor de productie van – soms ultradunne – folie is steeds minder materiaal nodig, waardoor er sprake is van minder transportbewegingen en minder afval. De hoogwaardige plastic verpakkingen spelen een belangrijke rol bij het verlengen van de houdbaarheidsdatum en het tegengaan van voedselbederf.

ExxonMobil Petroleum & Chemical BV
Meerhout Polymers Plant
Biezenhoed 2
2450 Meerhout
België

Tel: +32 3 393 31 11

Maatschappelijke zetel:
Polderdijkweg, 2030 Antwerpen
BTW BE 0416.375.270
RPR Antwerpen
BoA Antwerpen EUR 685-6689016-61

Producten:
Polyethyleen LDPE en polyethyleen co-polymeren: Escorene™ Ultra EVA

Lees ook

ExxonMobil stelt Inge Van der Meeren aan als nieuwe directeur polymeerfabrieken in Zwijndrecht en Meerhout

ExxonMobil stelt Inge Van der Meeren aan als nieuwe directeur polymeerfabrieken in Zwijndrecht en Meerhout

Zwijndrecht, Meerhout – ExxonMobil heeft Inge Van der Meeren aangesteld als nieuwe directeur van haar polymeerfabrieken in Zwijndrecht en Meerhout. Zij is daarmee de eerste vrouw aan het hoofd van de productiesites, die onderdeel maken van de petrochemische cluster in Antwerpen.
Antwerp polymers plant

Antwerp polymers plant

De polymeerfabrieken in Zwijndrecht en Meerhout zijn in feite complementair. Om de sterke punten van beide fabrieken optimaal te benutten, zijn ze organisatorisch samengevoegd.
Raffinaderij Antwerpen

Raffinaderij Antwerpen

Met voortdurende grote en kleine investeringen zorgt ExxonMobil ervoor dat de installaties modern en efficiënt blijven en dat de concurrentiekracht van de raffinaderij overeind blijft. Alleen al sinds 2008 werd er – tegen de stroom in – voor twee miljard dollar geïnvesteerd in de raffinaderij, die daarmee tot de modernste en meest energie-efficiënte in haar soort behoort.
Solventenfabriek Antwerpen

Solventenfabriek Antwerpen

De Performance Intermediates Plant in Antwerpen is een van de grootste en modernste fabrieken in Europa voor de productie van vloeibare koolwaterstoffen. Met het oog op maximale efficiëntie is de chemiefabriek volledige geïntegreerd met de raffinaderij.
EMEA Headquarters Brussels

EMEA Headquarters Brussels

Het kantoorgebouw in Brussel (Machelen) huisvest het regionaal hoofdkantoor voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten (EMEA) en het Europese technologiecentrum voor onderzoek en ontwikkeling.