Esso schenkt brandstof aan het Rode Kruis

De raffinaderij van ExxonMobil in Rotterdam stelt Esso-brandstof beschikbaar aan het Rode Kruis en andere hulporganisaties die door de coronacrisis meer brandstof nodig hebben, waaronder verschillende voedselbanken. ExxonMobil wil hen op deze manier ondersteunen bij de bestrijding van het coronavirus. De Rode Kruis voertuigen kunnen diesel tanken bij Esso-stations van EG Group in de omgeving van Rotterdam, Den Haag, Breda, Tilburg en Utrecht.

“We hebben enorme waardering voor de mensen in de gezondheidszorg die in de frontlinie de coronapandemie bestrijden. Met deze brandstofdonatie willen we hulporganisaties, zoals het Rode Kruis, steunen bij het verlenen van die dringend benodigde extra zorg”, zegt Erik van Beek, directeur van de ExxonMobil-raffinaderij Rotterdam, waar de Esso brandstof vandaan komt.

Het Rode Kruis voert momenteel de grootste hulpoperatie uit sinds de Watersnoodramp in 1953. Zo worden persoonlijke beschermingsmiddelen naar zorginstellingen gedistribueerd en worden coronapatiënten van en naar ziekenhuizen en doktersposten vervoerd. Dagelijks worden door heel het land veel extra kilometers gereden om die hulpverlening mogelijk te maken. Dankzij de donatie van Esso bespaart het Rode Kruis veel geld dat zij daardoor kunnen steken in bijvoorbeeld de aanschaf van beschermende materialen die nodig zijn om veilig te werken in de strijd tegen COVID-19.

ExxonMobil werkt samen met zakenpartner EG Group, die de eigenaar is van de geselecteerde Esso-tankstations en de brandstof gratis zal leveren. “We helpen ExxonMobil graag bij haar initiatief om de hulpverleners te steunen. Juist nu is samenwerking belangrijk om deze crisis te bestrijden. Ook wij zijn dankbaar voor de inzet van de hulpverleners,” aldus Laurent Grobet, Country Manager Benelux EG Retail.

ExxonMobil stelt tot 100.000 liter Esso-brandstof beschikbaar voor hulporganisaties die door het coronavirus meer brandstof nodig hebben. Behalve het Rode Kruis maken ook verschillende voedselbanken in de regio Rotterdam/Den Haag gebruik van de brandstofdonatie. ExxonMobil steunt samen met alle medewerkers het Rode Kruis ook met een  financiële donatie.

ExxonMobil steunt de strijd tegen het coronavirus ook op andere manieren. Zo produceren de chemiefabrieken in Rotterdam grondstoffen die nodig zijn voor verschillende medische beschermingsmiddelen, zoals mondmaskers en vinyl handschoenen. Wereldwijd heeft ExxonMobil Chemical de productie van isopropyl alcohol, nodig voor handontsmettingsmiddelen, en polypropyleen, nodig voor mondmaskers en beschermende kleding, substantieel verhoogd.

Lees wat ExxonMobil nog meer doet om de verspreiding van het COVID-19-virus te beperken op op Energy Factor Europe.