Innovatieve energieoplossingen: Hoogtepunten in onderzoek en ontwikkeling

Onderzoek en ontwikkeling maakt deel uit van het DNA van ExxonMobil sinds ons bedrijf meer dan 135 jaar geleden begon. Onze innovaties hebben bijgedragen aan de productie van de energie die fundamenteel is voor het moderne leven. Van de schone, efficiënte brandstoffen die het huidige transport aandrijven tot het aardgas dat licht en warmte levert aan huishoudens en bedrijven.

Tegenwoordig staat onze wereld voor een dubbele uitdaging: voldoen aan de groeiende vraag naar energie en tegelijkertijd de invloed op het milieu reduceren, inclusief de risico's van klimaatverandering. ExxonMobil is toegewijd om hieraan bij te dragen.

Artikel

Innovatieve energieoplossingen: Hoogtepunten in onderzoek en ontwikkeling

Onze toewijding aan innovatie

Momenteel werken we aan de ontwikkeling van energieoplossingen van de volgende generatie, waaronder: geavanceerde biobrandstoffen, CO2-opvang en -opslag, aardgastechnologieën en nieuwe energie-efficiëntieprocessen. Naast onze krachtige interne capaciteiten werken we samen met toonaangevende onderzoeks- en technologiebedrijven, nationale laboratoria en universiteiten en anderen die betrokken zijn bij baanbrekend energieonderzoek. Hoewel alle vormen van energie nodig zijn, inclusief aardgas en hernieuwbare energiebronnen zoals wind- en zonne-energie, zijn er nieuwe technologieën nodig om aan de wereldwijde doelstellingen voor emissiereductie te voldoen.

Onderzoek en ontwikkeling zit in ons DNA

ExxonMobil is op zoek naar betaalbare, schaalbare oplossingen voor de drie belangrijkste gebieden van energieverbruik: transport, stroomvoorziening en productie. Waar van toepassing implementeren we ook geavanceerde technologieën op deze gebieden.

Verwante inhoud