Esso schenkt brandstof aan Voedselbanken

De raffinaderij van ExxonMobil in Rotterdam stelt Esso-brandstof beschikbaar aan verschillende voedselbanken en andere hulporganisaties, zoals het Rode Kruis, die door de coronacrisis meer brandstof nodig hebben. ExxonMobil wil hen op deze manier ondersteunen bij de bestrijding van het coronavirus. De voertuigen van de voedselbanken kunnen diesel tanken bij Esso-stations van EG Group in de omgeving van Rotterdam, Den Haag, Breda, Tilburg en Utrecht.

“We hebben enorme waardering voor de zorgverleners die voedsel uitdelen aan mensen die dat hard nodig hebben. Met deze brandstofdonatie willen we hulporganisaties zoals de voedselbanken, steunen bij het verlenen van die dringend benodigde extra zorg”, zegt Erik van Beek, directeur van de ExxonMobil-raffinaderij Rotterdam, waar de Esso-brandstof vandaan komt.

De voedselbanken hebben te maken met een stijgende vraag naar voedselpakketten vanwege de coronacrisis. Dit betekent dat dagelijks veel extra kilometers worden gereden om goederen op te halen bij bedrijven of te leveren aan andere voedselbanken om de hulpverlening mogelijk te maken. “Dankzij de donatie van Esso besparen de Voedselbanken veel geld dat zij daardoor kunnen steken in bijvoorbeeld de aanschaf van middelen om het voedsel veilig te bewaren of te verpakken”, aldus Anco Bonninga, coördinator Voedselbank Spijkenisse en omstreken.

ExxonMobil werkt samen met zakenpartner EG Group, die de eigenaar is van de geselecteerde Esso-tankstations en de brandstof gratis zal leveren. “We helpen ExxonMobil graag bij haar initiatief om de hulpverleners te steunen. Juist nu is samenwerking belangrijk om deze crisis te bestrijden. Ook wij zijn dankbaar voor de inzet van de hulpverleners,” aldus Laurent Grobet, Country Manager Benelux EG Retail.

ExxonMobil stelt tot 100.000 liter Esso-brandstof beschikbaar voor hulporganisaties die door het coronavirus meer brandstof nodig hebben. Behalve de voedselbanken maakt ook het Rode Kruis gebruik van de brandstofdonatie. Het geld dat zij daarmee besparen kunnen zij steken in bijvoorbeeld de aanschaf van beschermende materialen die nodig zijn om veilig te werken in de strijd tegen COVID-19. ExxonMobil steunt samen met de medewerkers van haar smeermiddelenfabriek in Pernis de Voedselbank Spijkenisse en omstreken ook met een financiële donatie.

ExxonMobil steunt de strijd tegen het coronavirus ook op andere manieren. Zo produceren de chemiefabrieken in Rotterdam grondstoffen die nodig zijn voor verschillende medische beschermingsmiddelen, zoals mondmaskers en vinyl handschoenen. Wereldwijd heeft ExxonMobil Chemical de productie van isopropyl alcohol, nodig voor handontsmettingsmiddelen, en polypropyleen, nodig voor mondmaskers en beschermende kleding, substantieel verhoogd.

Lees wat ExxonMobil nog meer doet om de verspreiding van het COVID-19-virus te beperken op Energy Factor Europe.