Max Verstappen voortgestuwd door nieuwe ExxonMobil brandstof

Komend weekend begint het nieuwe Formule 1-seizoen. Speciaal voor het team van Red Bull Racing heeft ExxonMobil een nieuwe brandstof ontworpen: Synergy Race Fuel. Deze kan de maximale prestaties halen uit de Honda-motoren van de bolides van coureurs Max Verstappen en Sergio Perez.

De brandstof is geheel aangepast aan de motor van de Red Bull waardoor de coureurs nog meer kracht zullen ervaren. 'Het circuit is de perfecte omgeving om onszelf te bewijzen', zegt Global Motorsports Technical Manager Tomek Young van ExxonMobil. 'We willen prestatieverhogende technologie aan blijven bieden aan onze klanten waar mogelijk. Ik twijfel er niet aan dat de Esso Synergy-brandstof bij zal dragen aan de successen van het team op het circuit. Het belooft een spannend seizoen te worden.'

Brandstofontwikkeling was in het seizoen 2020 niet toegestaan, daardoor heeft ExxonMobil zich helemaal op 2021 kunnen richten. ‘Winnen in de Formule 1 is het resultaat van een ongelooflijk ingewikkeld proces waarbij concurrentievoordeel wordt samengesteld uit een grote verscheidenheid aan elementen, van aerodynamica tot pk's en het creëren van de optimale brandstof voor de krachtbron,’ vertelt Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing. ‘Het afgelopen jaar hebben de specialisten van ExxonMobil nauw samengewerkt met onze ingenieurs en die van Honda om ons een brandstof te leveren die in harmonie is met onze nieuwe krachtbron en de RB16B. Elk element is een enorm waardevol wapen in het arsenaal van het team waarmee we de strijd aangaan voor het Formule 1 Wereldkampioenschap van dit jaar,’ aldus Horner.

Tomek Young: ‘Het is fantastisch om te zien hoe - door onze technologische samenwerking met Red Bull Racing - Honda blijft innoveren. Voortbordurend op het succes van vorig jaar onderstreept deze upgrade ons streven naar prestaties en betrouwbaarheid voor Max en Checo dit seizoen.’

Het eerste raceweekend vindt plaats van 26 tot en met 28 maart op het Bahrain International Circuit in Bahrein. Op de kalender staan onder meer de circuits van Spa-Francorchamps in België (27-29 augustus) en Zandvoort in Nederland (3-5 september).