Girlsday 2017: bijna 50 meiden ‘ontdekken’ techniek bij Botlek

Veel vrouwelijk talent voor technisch en ICT-werk gaat vaak verloren omdat meiden onbekend zijn met deze beroepen. Daarom is jaren geleden Girlsday opgezet. Op die dag krijgen meisjes van 10 - 15 jaar de kans om op een leuke en actieve manier kennis te maken met bèta, techniek en ICT. Ook ExxonMobil verwelkomt jaarlijks een groep meiden op onze Botlek-sites

Girlsday is een initiatief van de landelijke organisatie VHTO en vindt jaarlijks in april plaats. Dit jaar kwamen bijna 50 meiden van drie verschillende scholen naar de Botlek. Na de opening ontvingen de meisjes de inmiddels bekende roze helmen om veilig onze sites te bezoeken. De ene helft begon met een workshop ‘chemistry4fun’, de ander helft met een ‘speurtocht’ om te ontdekken wat werken bij ExxonMobil zoal inhoudt.

Chemische proefjes

De meisjes namen een kijkje bij onze processimulator en de controlekamer. Met een busje verkenden ze het offsites-terrein en ook brachten ze een bezoek aan het Esso-museum. Op de brandweerkazerne mochten ze een aantal proefjes doen en maakten ze een lava-lamp. Ook kregen ze een quiz met vragen over chemie in het dagelijkse leven.

WIN

De jaarlijks terugkerende Girlsday is bij ExxonMobil in goede handen bij WIN Rotterdam. Dit is onderdeel van het globale WIN (Women's Interest Network), een initiatief van ExxonMobil om vrouwen te ondersteunen bij hun carrière en persoonlijke ontwikkeling. WIN Rotterdam organiseert activiteiten als diversity masterclasses, lunchlezingen, mentoring programs en diverse workshops.

Image