Geavanceerde kunststoffen maken de weg vrij voor duurzaamheid en brandstofefficiëntie

Over de hele wereld wordt de auto-industrie geconfronteerd met vele uitdagingen, niet in de laatste plaats de wens om duurzamere voertuigen te produceren en tegelijkertijd de brandstofefficiëntie, veiligheid, voertuigprestaties en het bestuurderscomfort te verbeteren.

Autofabrikanten zoeken ook naar manieren om te voldoen aan de huidige regelgeving van de overheid, die eisen dat auto's en lichte vrachtwagens in 2025 5,2 liter per 100 kilometer halen. Om aan deze huidige normen te voldoen, hebben autofabrikanten zich tot kunststof onderdelen gewend, die net zo duurzaam zijn als andere materialen, maar veel lichter zijn. 

ExxonMobil ondersteunt de reactie van de auto-industrie op veranderende markttrends door een verscheidenheid aan geavanceerde producten die kunnen helpen het gewicht te verminderen en de efficiëntie van het brandstofverbruik te verhogen. Onze op aardolie gebaseerde polymeren worden al gebruikt in remsystemen van voertuigen, bumpers, paneelwerk, weerbestendige afdichtingen, smeermiddelen voor auto's, brandstofadditieven en zelfs accubehuizingen. We implementeren ook bandentechnologieën die helpen bij het handhaven van een optimale bandenspanning. Deze innovatieve oplossingen verhogen niet alleen het aantal kilometer per liter, maar verminderen ook de broeikasgasemissie (BKG) en verbeteren de duurzaamheid. 

ExxonMobil Chemical: Helpt de auto-industrie vooruit

Image

Om aan de voorschriften te voldoen, wordt verwacht dat auto's tegen 2020 gemiddeld 350 kg kunststof bevatten, een toename van 75 procent ten opzichte van de huidige hoeveelheid (200 kg). In de hedendaagse auto's vertegenwoordigt kunststof bijna 50 procent van het volume van het voertuig, maar slechts 10 procent van het totale gewicht. ExxonMobil blijft geavanceerde kunststoffen ontwikkelen om te voldoen aan de normen van de auto-industrie en de verwachtingen van de consument en om tegelijkertijd het milieueffect te beperken door verlaging van de emissies.

Meer informatie over onze kunststofproducten:

Verwante inhoud

ExxonMobil Chemical

ExxonMobil Chemical

ExxonMobil Chemical is een van de grootste chemische bedrijven ter wereld. Bij ons werken de beste technici, wetenschappers, technologen en zakelijke professionals nauw samen om optimale bedrijfsprocessen te garanderen, de productiviteit te verhogen en meerwaarde op de lange termijn te creëren.
REACH brengt de focus terug op de veiligheid van chemicalin

REACH brengt de focus terug op de veiligheid van chemicaliën

ExxonMobil streeft ernaar te voldoen aan de eisen van de chemicaliënverordening van de Europese Unie en is vertegenwoordigd in industrieconsortia en beroepsverenigingen om deze eisen kosteneffectief te implementeren.
Betere chemische voorschriften voor een betere toekomst

Betere chemische voorschriften voor een betere toekomst

ExxonMobil steunt de oproep van de Amerikaanse Chemistry Council om de TSCA te moderniseren, zodat het publiek gemakkelijker toegang kan krijgen tot informatie over chemicaliën en meer vertrouwen krijgt in de veiligheid van producten.