De impact van ExxonMobil op de economie en de gemeenschap van Antwerpen

ExxonMobil is al sinds 1891 aanwezig in Antwerpen.

Een aanwezigheid die zich laat voelen in verschillende domeinen. In de eerste plaats door het creëren van rechtstreekse werkgelegenheid en economische meerwaarde. Maar het effect van onze aanwezigheid gaat veel verder. De investeringen leiden tot nieuwe kansen voor kleine en grote ondernemers, geven impulsen aan lokale projecten voor de gemeenschap en resulteren in een sterke samenwerking met onze partners.

Jaarlijks besteden we gemiddeld 1,3 miljard euro bij grote en kleine bedrijven. Dat betekent dat ook andere bedrijven en ondernemers kunnen groeien. Dat zijn niet enkel technische toeleveranciers, maar ook bedrijven die inhouse-diensten leveren zoals beveiliging en catering, als opstartende zelfstandige zaken zoals een koffieleverancier.

ExxonMobil vindt het belangrijk om onderdeel te zijn van de omgeving, de natuur en de samenleving. Het leveren van een duurzame bijdrage aan de leefomgeving van onze medewerkers staat hoog op de agenda. Daarom ondersteunen we Natuurpunt om de natuurgebieden in onze omgeving te beheren. 

Met onze partners werken we samen op het gebied van onderwijs, veiligheid en innovatie. We organiseren jaarlijks de Sci-Tech Challenge die laatstejaarsscholieren uitdaagt om innovatieve oplossingen te zoeken rond actuele problemen. Zo maken we jongeren warm voor technologie en wetenschap. Daarnaast ondersteunen we het Tutoriaatproject van de Universiteit Antwerpen en de werking van het Provinciaal Veiligheidsinstituut, dat preventieadviseurs opleidt. 

Als onderdeel van de toekomst, nemen we onze verantwoordelijkheden ernstig door te investeren in innovatie en onze omgeving. Al deze activiteiten zijn uiteindelijk gericht op een duurzame verankering, waarbij we kansen blijven scheppen voor de stad en haar inwoners!

Verwante inhoud

ExxonMobil steunt onderzoek naar het COVID-19-virus

ExxonMobil steunt onderzoek naar het COVID-19-virus

Onderzoekscentra van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en het UZ Leuven zoeken naar een vaccin en geneesmiddelen tegen het COVID‑19-virus. Ook testen ze of therapieën in de praktijk effectief  zullen zijn tegen de ziekte. ExxonMobil ondersteunt hun inspanningen. Want ook in crisistijden zijn innovatie en technologie onontbeerlijk als kataly­soren voor maatschappelijke oplossingen.
Mobiliteitsteams - voorbeeld voor andere bedrijven

Mobiliteitsteams - voorbeeld voor andere bedrijven

Met de auto ‘even’ naar de Antwerpse haven rijden? Vergeet ‘even’, want de doorstroming van het verkeer in Antwerpen is ronduit slecht. De ringweg is verzadigd en ook zijn er vele wegwerkzaamheden gaande. En dat blijft nog jaren zo. Medewerkers en relaties van ExxonMobil hebben hier veel last van. Daar speelt ExxonMobil op in met Mobiliteitsteams.
Initiatieven in Belgi

Initiatieven in België

In België ondersteunt ExxonMobil uiteenlopende organisaties en projecten op het gebied van educatie, veiligheid, gezondheid, milieu.