Wij zijn ExxonMobil Rotterdam

ExxonMobil is sinds 1891 aanwezig in Rotterdam. We verwerken olie voor talloze producten die dagelijks gebruikt worden. Om wat voorbeelden te noemen: luiers, sportschoenen, oplaadkabels, make-up, isolatiemateriaal en ook gebruiksartikelen voor de zorg en de schoonmaakbranche.

Daarnaast maken we diesel voor auto’s en vrachtwagens, kerosine voor vliegtuigen en smeermiddelen voor o.a. windmolens, auto’s of industriële machines. ExxonMobil levert zowel de Mobil smeerolie als de Esso brandstof voor het Formule 1 team van Max Verstappen!

De producten maken we in onze raffinaderij, smeeroliefabriek en chemische fabrieken in Rotterdam. Er werken ongeveer 1600 eigen mensen en daarnaast vele aannemers en dienstverleners. Hierbij is de veiligheid van zowel de mensen als de installaties van het grootste belang. Om een indicatie te geven: we werken momenteel meer dan 6 jaar zonder dat iemand een verwonding heeft opgelopen waardoor hij of zij de dag erna niet aan het werk kon. Dit is gelijk aan zo’n 550.000 voetbalwedstrijden zonder dat iemand door een blessure de volgende wedstrijd heeft moeten missen.

Onderhoud en nieuwe technologie houden onze fabrieken bij de tijd; ze behoren tot de efficiëntste in hun soort. We zijn bijzonder gemotiveerd om betrouwbare en betaalbare energie te leveren, en tegelijkertijd de milieueffecten te beperken. We dragen, met onze kennis en ervaring, elke dag bij aan het vinden van nieuwe oplossingen om de klimaatdoelstellingen te halen.

Zie ook:

Maak kennis met onze mensen in Rotterdam

Maak kennis met onze mensen in Rotterdam

Medewerkers op onze fabrieken in Rotterdam stellen zich aan je voor in deze video's! 
De impact van ExxonMobil op de economie en de bewoners van Rotterdam

De impact van ExxonMobil op de economie en de bewoners van Rotterdam

ExxonMobil is al sinds 1891 aanwezig in Rotterdam, een verankering die impact heeft op de stad en haar inwoners.
60 jaar raffinaderij Rotterdam

60 jaar raffinaderij Rotterdam

De raffinaderij van ExxonMobil in Rotterdam bestaat zestig jaar. Een mijlpaal die – vanwege het coronavirus – niet uitgebreid gevierd kan worden. Al vanaf de bouw heeft de raffinaderij een enorme economische invloed gehad op de omgeving. In interviews met de raffinaderijmanager, medewerkers en externe betrokkenen blikken we terug en kijken we vooruit.