Raffinagesector: enorm belangrijk voor Europese economie

De raffinagesector is binnen Europa goed voor honderdduizenden directe en indirecte banen. Het is een van de meest vernieuwende sectoren als het gaat om proces- en productinnovatie.

De raffinagesector is binnen Europa nog altijd goed voor honderdduizenden directe en indirecte banen: technici, onderzoekers en operators in de sector zelf, en een veelvoud daarvan bij toeleveranciers en in aanpalende branches als marketing. Bovendien investeert de raffinagesector continu in efficiëntieverbeteringen, veiligheid, productkwaliteit en milieuprestaties. Het is een van de meest vernieuwende sectoren als het gaat om proces- en productinnovatie.

De raffinage-industrie is niet alleen belangrijk voor de transportsector; met producten als huisbrandolie, bitumen en smeermiddelen is de sector ook cruciaal voor vele andere industrieën. Het is bovendien de basis voor de petrochemische industrie. Ook die sector is op zijn beurt enorm belangrijk voor de Europese economie; petrochemische basisproducten voor kunststoffen, harsen, vezels en smeermiddelen worden gebruikt voor tal van toepassingen.

Verwante inhoud

Investeringen

Investeringen

Strategische investeringen in onze raffinage- en chemische installaties lopen als een rode draad door de ruim 125-jarige geschiedenis van ExxonMobil in de Benelux.
De Europese concurrentiepositie staat onder druk

De Europese concurrentiepositie staat onder druk

Ondanks de cruciale rol die de raffinaderijen en chemische fabrieken vervullen binnen de Europese economie, ziet de sector zich momenteel gesteld voor diverse uitdagingen die de Europese concurrentiepositie onder druk zetten.