Bezoek onze polymeerfabriek tijdens het ontdekkingsweekend op 13 en 14 mei

Altijd al willen weten hoe het eraan toe gaat in een fabriek van chemische producten? Tijdens het ontdekkingsweekend Chemie & Life Sciences op 13 en 14 mei openen we de deuren van onze Antwerp Polymers Plant!

Onze polymeerfabriek in Zwijndrecht produceert polyethyleen met lage dichtheid (LDPE). Deze plastieken korreltjes worden gebruikt bij het maken van van een groot aantal producten en door verschillende sectoren. Denk aan verpakkingen voor de voedingsindustrie, draagtassen, landbouwplastic, kleefstoffen én een high-tech folie die zonnepanelen beschermt tegen vocht en omgevingsfactoren.

Wat is er te beleven tijdens het ontdekkingsweekend?

We ontvangen je met open armen in een gezellige “village”. Daar krijg je een eerste glimp van hoe de fabriek werkt en in welke eindproducten je de polymeren terugvindt. Via enkele experimenten tonen onze ingenieurs de magie van wetenschap én kan je zelf enkele proefjes uitproberen.

Tijdens een interactieve bus- en wandeltoer (duurtijd 1 uur) door onze faciliteiten krijg je een unieke blik achter de schermen waarbij je het hele proces volgt van gas tot vaste stof en vanproductie tot logistieke verwerking.

Natuurlijk verwelkomen we ook graag toekomstige collega's. Onze medewerkers staan klaar om je alles te vertellen over de jobmogelijkheden.

Praktisch

  • Een volledig bezoek duurt ongeveer 2 uur. Hierin zit een bus- en wandeltoer van 1 uur.
  • Om veiligheidsredenen tijdens de bus- en wandeltoer is de minimumleeftijd voor deelname 12 jaar en is deze niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit. Hoge hakken of losse schoenen (slippers) zijn niet toegestaan tijdens de rondleiding.
  • Om praktische redenen kunnen er 100 mensen per tijdsslot registreren.
  • Er is parkeerplaats voorzien.
      

Adres

Canadastraat 20, 2070 Zwijndrecht

Inschrijven

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan in via deze website: The Future Sounds Exciting (weareapp.be).

Wil je meer weten over het ontdekkingsweekend of de andere deelnemende bedrijven, kijk dan op www.ontdekkingsweekend.be

Bekijk ook

Antwerp polymers plant

Antwerp polymers plant

De polymeerfabrieken in Zwijndrecht en Meerhout zijn in feite complementair. Om de sterke punten van beide fabrieken optimaal te benutten, zijn ze organisatorisch samengevoegd.
ExxonMobil in Antwerpen

ExxonMobil in Antwerpen

Het effect van onze aanwezigheid in Antwerpen gaat veel verder dan het creëren van rechtstreekse werkgelegenheid en economische meerwaarde. Onze aanwezigheid leidt ook tot nieuwe kansen voor kleine en grote ondernemers, en geeft impulsen aan lokale projecten voor de gemeenschap.
Werken bij ExxonMobil in Belgi

Werken bij ExxonMobil in België

Wij jij ook meewerken aan projecten die ervoor zorgen dat onze fabrieken in de toekomst veel energie-efficiënter kunnen werken? Onze medewerkers in Antwerpen, Meerhout en Brussel delen hun ervaringen in deze videos.