Initiatieven in Nederland

In Rotterdam en omgeving steunen we vele verschillende organisaties en evenementen die belangrijk zijn voor de regio, maar die vooral ook leuk zijn. Projecten op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en educatie. Hieronder een paar voorbeelden.
Stichting Jarige Job
Jaarlijks vieren meer dan 150.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Stichting Jarige Job, omdat er thuis geen geld voor is.

We steunen deze stichting op meerdere manieren. Zo zijn vrijwilligers verjaardagsboxen gaan inpakken en hadden we in twee uur 471 verjaardagsboxen gevuld. Deze box zit vol met traktaties voor in de klas, versiering en lekkers voor de visite thuis en een mooi cadeau en leesboek. Alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school. Het was echt een feestje en we kijken uit naar de volgende inpak-editie!

Wil je ook meehelpen? Kijk op https://stichtingjarigejob.nl/wat-kun-jij-doen/.
Vieren
Stichting Het Vergeten Kind
Afgelopen jaar resulteerden de veiligheidsresultaten tijdens groot onderhoud in Rotterdam Botlek voor een donatie van € 10.500 aan Het Vergeten Kind. Het Vergeten Kind zet zich in voor de duizenden kinderen in Nederland die niet de kans krijgen om kind te zijn door problemen in hun thuissituatie. Onze donatie draagt bij aan de verschillende programma’s die ze organiseren waarbij kinderen hun zorgen even kunnen vergeten door plezier te maken, vriendschappen te sluiten en positieve herinneringen te creëren. Zodat ze de toekomst weer positief tegemoet zien. Denk hierbij aan de Heppie Vakantie & Weekenden, de Heppie Tour en de Heppie Box.
vergeten
Nissewaard / Spijkenisse
In onze buurgemeente Nissewaard (waar veel van onze medewerkers wonen) sponsoren we allerlei activiteiten. Zo ondersteunen we als hoofdsponsor het SpijkenisseFestival - een jaarlijks terugkerend, gratis toegankelijk, muziekfestival. 
Spijkenisse
Voedselbanken in de regio Rotterdam

ExxonMobil steunt o.a. de Voedselbank Rotterdam en Voedselbank Spijkenisse al jaren met donaties. Onze bijdragen helpen de organisatie om exploitatie – en transportkosten te dekken. 

In Rotterdam en omgeving is armoede een groot probleem, veel mensen leven onder de inkomensgrens. De voedselbanken biedt mensen die het financieel slecht hebben een duwtje in de rug in de vorm van een tijdelijk voedselpakket. Met een volle maag kun je immers beter aan je toekomst werken. 

EIC Mainport Rotterdam en Portlantis
In het EIC Mainport Rotterdam (Educatief Informatiecentrum) gevestigd in Rozenburg, maken jaarlijks twintigduizend leerlingen uit hele land kennis met de veelzijdigheid van het werk in de haven. Samen met bedrijven zorgt het EIC-team ervoor dat de Rotterdamse haven zichtbaar is en jongeren hun talenten kunnen ontdekken. Daarnaast organiseert het centrum excursies en andere activiteiten voor de scholieren. ExxonMobil is een van de drijvende krachten achter deze populaire interactieve expositie (zoals de operator-simulator en het Chemiehuis).

Op het opgespoten land van Maasvlakte verrijst Portlantis, een nieuw state-of-the-art ervaringscentrum waar bezoekers kennismaken met de dynamische wereld van de Rotterdamse haven. Hier krijg je inzicht in de betekenis van de haven voor de maatschappij, onze economie, de leefomgeving én jezelf. Het toont hoe de toekomst er uit kan zien en grote veranderingen zoals energietransitie en digitalisering worden aantrekkelijk en begrijpelijk toegelicht. Met de opening van Portlantis krijgt het EIC hier een onderkomen.
uitzicht
Speelnatuur, natuurspeeltuin op Tiengemeten
ExxonMobil is ook een van de sponsoren van Speelnatuur van OERRR, de natuurspeeltuin op het eilandje Tiengemeten in het Haringvliet bij Rotterdam. Dit eiland van Natuurmonumenten is de plek om te spelen, de natuur te ontdekken en te genieten van een “vakantiegevoel". 
Spelen
STEM - jongeren warm maken voor technologie en wetenschap

Al jaren neemt ExxonMobil deel aan Girlsday en het Weekend van de Wetenschap. Tijdens Girlsday openen door heel Nederland bèta-, technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden. 

Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld van wetenschap en technologie. Vrijwilligers van ExxonMobil doen dan chemieproefjes met de kinderen. De proefjes zijn afkomstig van de door ExxonMobil gesponsorde Stichting C3, die de chemie promoot onder jongeren.

klas
Bijdrage aan Deltaport Donatie Fonds – burenfonds voor Rotterdamse haven
ExxonMobil draagt bij aan het DeltaPORT Donatiefonds - het verstrekken van geldelijke bijdragen aan organisaties zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van cultuur, welzijn, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied. Ben je op zoek naar sponsoring voor een initiatief? Kijk eens op deltaportdonatiefonds.nl.

Verwante inhoud

Rotterdam

Werken bij ExxonMobil Rotterdam: Environmental & Sustainability

Maak kennis met Environmental & Sustainability op een van onze fabrieken in Rotterdam. 
Bezoek onze raffinaderij tijdens het Weekend van de Wetenschap

Bezoek onze raffinaderij tijdens het Weekend van de Wetenschap

Tijdens het Weekend van de Wetenschap op 1 en 2 oktober 2022, van 10.00 tot 12.00 uur, organiseert de ExxonMobil raffinaderij Rotterdam een uniek kijkje achter de schermen voor geïnteresseerden. We vertellen van alles over onze organisatie, onze rol in de haven, hoe we zijn ontstaan en hoe we de toekomst tegemoet zien.

Max Verstappen verrast ExxonMobil-medewerkers in Rotterdam

Max Verstappen verrast ExxonMobil-medewerkers in Rotterdam

Vlak na zijn overwinning van de Oostenrijkse Grand Prix vereerde Max Verstappen ExxonMobil’s medewerkers in Rotterdam op 5 juli 2019 met een bezoek aan de raffinaderij en smeermiddelenfabriek. Hij ontmoette hier de mannen en vrouwen die werkzaam zijn op de fabrieken waar Esso Synergy brandstof en Mobil 1 motorolie wordt geproduceerd.
De impact van ExxonMobil op de economie en de bewoners van Rotterdam

De impact van ExxonMobil op de economie en de bewoners van Rotterdam

ExxonMobil is al sinds 1891 aanwezig in Rotterdam, een verankering die impact heeft op de stad en haar inwoners.
ExxonMobil overhandigt schaalmodel nieuwe fabriek aan Gemeente Rotterdam

ExxonMobil overhandigt schaalmodel nieuwe fabriek aan Gemeente Rotterdam

Tijdens een bezoek aan onze Rotterdamse raffinaderij ontvingen Wethouders Bonte en Van Gils als vertegenwoordigers van de Gemeente Rotterdam een schaalmodel van de nieuwe hydrocrackerfabriek, als symbool van onze commitment aan de Gemeente en als dank voor het vertrouwen in ExxonMobil.
Laagdrempeligheid maakt ExxonMobil tot gewaardeerde buurman

‘Laagdrempeligheid’ maakt ExxonMobil tot gewaardeerde buurman

De ExxonMobil-raffinaderij in Rotterdam bestaat dit jaar zestig jaar. Wat betekent de raffinaderij voor de regio? Wethouder Léon Soeterboek (Portefeuille zorg, welzijn, cultuur, economische zaken en evenementen) van de gemeente Nissewaard, oud-medewerkster Annamarie Toth van ExxonMobil en Philip van Eekelen, werfleider voor de firma Peinemann vertellen erover.