De impact van ExxonMobil op de economie en de bewoners van Rotterdam

ExxonMobil is al sinds 1891 aanwezig in Rotterdam, een verankering die impact heeft op de stad en haar inwoners.

Artikel

De impact van ExxonMobil op de economie en de bewoners van Rotterdam

In de eerste plaats door het creëren van rechtstreekse werkgelegenheid en economische meerwaarde. Maar de impact gaat veel verder. Onze aanwezigheid levert ook indirecte banen bij aannemers die voor en met ons werken. Het geeft impulsen aan lokale projecten voor de gemeenschap en resulteert in een sterke samenwerking met partners.

Jaarlijks besteden we gemiddeld 1,2 miljard euro bij grote en kleine bedrijven, wat betekent dat we bedrijven en ondernemers laten groeien. Zowel bedrijven die inhouse-diensten leveren zoals catering en beveiliging, als plaatselijke ondernemers zoals de bakker of bloemist.

Wij zijn onderdeel van onze omgeving, de natuur en de samenleving. Het leveren van een duurzame bijdrage aan de leefomgeving van onze medewerkers staat hoog op de agenda. Zo steunen we het Spijkenisse Festival, Jeugdstad Vlaardingen en Speelnatuur, een natuurspeeltuin van Natuurmonumenten op het eilandje Tiengemeten bij Rotterdam, waar kinderen kunnen ravotten en spelenderwijs de natuur ontdekken.

Met onze partners werken we samen op het gebied van onderwijs, veiligheid en innovatie. We organiseren jaarlijks de Sci-Tech Challenge die scholieren uitdaagt om innovatieve oplossingen te zoeken rond actuele problemen. Zo maken we jongeren warm voor technologie en wetenschap. Daarnaast ondersteunen we het Educatief Informatie Centrum in Rozenburg waar scholieren de Rotterdamse haven zien en beleven, en zo de vele mogelijkheden ontdekken om er te gaan werken.

Wij zijn onderdeel van de toekomst en nemen onze verantwoordelijkheid serieus door te investeren in innovatie en onze omgeving. Of het nu gaat om werkgelegenheid, samenwerking of het steunen van plaatselijke initiatieven, de activiteiten van ExxonMobil zijn uiteindelijk gericht op duurzame verankering, waarbij we kansen blijven scheppen voor de regio Rotterdam en de bewoners!

Verwante inhoud