De impact van ExxonMobil op de economie en de bewoners van Rotterdam

ExxonMobil is al sinds 1891 aanwezig in Rotterdam, een verankering die impact heeft op de stad en haar inwoners.

In de eerste plaats door het creëren van rechtstreekse werkgelegenheid en economische meerwaarde. Maar de impact gaat veel verder. Onze aanwezigheid levert ook indirecte banen bij aannemers die voor en met ons werken. Het geeft impulsen aan lokale projecten voor de gemeenschap en resulteert in een sterke samenwerking met partners.

Jaarlijks besteden we gemiddeld 1,2 miljard euro bij grote en kleine bedrijven, wat betekent dat we bedrijven en ondernemers laten groeien. Zowel bedrijven die inhouse-diensten leveren zoals catering en beveiliging, als plaatselijke ondernemers zoals de bakker of bloemist.

Wij zijn onderdeel van onze omgeving, de natuur en de samenleving. Het leveren van een duurzame bijdrage aan de leefomgeving van onze medewerkers staat hoog op de agenda. Zo steunen we het Spijkenisse Festival, Jeugdstad Vlaardingen en Speelnatuur, een natuurspeeltuin van Natuurmonumenten op het eilandje Tiengemeten bij Rotterdam, waar kinderen kunnen ravotten en spelenderwijs de natuur ontdekken.

Met onze partners werken we samen op het gebied van onderwijs, veiligheid en innovatie. We organiseren jaarlijks de Sci-Tech Challenge die scholieren uitdaagt om innovatieve oplossingen te zoeken rond actuele problemen. Zo maken we jongeren warm voor technologie en wetenschap. Daarnaast ondersteunen we het Educatief Informatie Centrum in Rozenburg waar scholieren de Rotterdamse haven zien en beleven, en zo de vele mogelijkheden ontdekken om er te gaan werken.

Wij zijn onderdeel van de toekomst en nemen onze verantwoordelijkheid serieus door te investeren in innovatie en onze omgeving. Of het nu gaat om werkgelegenheid, samenwerking of het steunen van plaatselijke initiatieven, de activiteiten van ExxonMobil zijn uiteindelijk gericht op duurzame verankering, waarbij we kansen blijven scheppen voor de regio Rotterdam en de bewoners!

Verwante inhoud

Initiatieven in Nederland

In Rotterdam en omgeving steunen we vele verschillende organisaties en evenementen die belangrijk zijn voor de regio, maar die vooral ook leuk zijn. Projecten op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en educatie. Hieronder een paar voorbeelden.
Rotterdam

Werken bij ExxonMobil Rotterdam: Environmental & Sustainability

Maak kennis met Environmental & Sustainability op een van onze fabrieken in Rotterdam. 
Bezoek onze raffinaderij tijdens het Weekend van de Wetenschap

Bezoek onze raffinaderij tijdens het Weekend van de Wetenschap

Tijdens het Weekend van de Wetenschap op 1 en 2 oktober 2022, van 10.00 tot 12.00 uur, organiseert de ExxonMobil raffinaderij Rotterdam een uniek kijkje achter de schermen voor geïnteresseerden. We vertellen van alles over onze organisatie, onze rol in de haven, hoe we zijn ontstaan en hoe we de toekomst tegemoet zien.

ExxonMobil overhandigt schaalmodel nieuwe fabriek aan Gemeente Rotterdam

ExxonMobil overhandigt schaalmodel nieuwe fabriek aan Gemeente Rotterdam

Tijdens een bezoek aan onze Rotterdamse raffinaderij ontvingen Wethouders Bonte en Van Gils als vertegenwoordigers van de Gemeente Rotterdam een schaalmodel van de nieuwe hydrocrackerfabriek, als symbool van onze commitment aan de Gemeente en als dank voor het vertrouwen in ExxonMobil.
Max Verstappen verrast ExxonMobil-medewerkers in Rotterdam

Max Verstappen verrast ExxonMobil-medewerkers in Rotterdam

Vlak na zijn overwinning van de Oostenrijkse Grand Prix vereerde Max Verstappen ExxonMobil’s medewerkers in Rotterdam op 5 juli 2019 met een bezoek aan de raffinaderij en smeermiddelenfabriek. Hij ontmoette hier de mannen en vrouwen die werkzaam zijn op de fabrieken waar Esso Synergy brandstof en Mobil 1 motorolie wordt geproduceerd.
Technologie: blijven behoren tot de besten van de wereld

Technologie: blijven behoren tot de besten van de wereld

De ExxonMobil raffinaderij in Rotterdam bestaat zestig jaar. In die periode is veel geïnvesteerd en vernieuwd. Het gebruik van nieuwe technologie en innovatie zijn al die tijd  speerpunten geweest. Binnen de ExxonMobilgroep wordt deze fabriek vaak gebruikt om de nieuwste technologie voor het eerst toe te passen. Daardoor is deze raffinaderij één van de meest energie-efficiënte in Europa. Twee deskundige medewerkers, Martin de Wit (Technical Operations Advisor) en Justin Meijerink (Technical Console Leader), geven hun kijk hierop. Een interview.