Integratie - aanzienlijke energie- en kostenbesparingen

Veel van onze chemische fabrieken zijn geïntegreerd met de raffinaderij. Dat levert aanzienlijke energie- en kostenbesparingen op.

Artikel

  • In Rotterdam is de raffinaderij volledig geïntegreerd met de aromatenfabriek. De raffinaderij levert grondstoffen aan de aromatenfabriek, die op haar beurt bijproducten teruglevert aan de raffinaderij.
  • Ook is de Rotterdamse raffinaderij sinds 2011 geïntegreerd met de naastgelegen waterstoffabriek van Air Products. De integratie zorgde voor een verbetering van de energie-efficiëntie met ongeveer 15 procent. Dat levert een reductie van ongeveer 200.000 ton CO2 -uitstoot op, vergelijkbaar met de uitstoot van ongeveer 90.000 auto’s.
  • In Antwerpen is de solventenfabriek volledig geïntegreerd met de raffinaderij. Verschillende eenheden aardoliefracties dienen hier als grondstof voor de productie van zogenoemde ‘fluids’. Geavanceerde voertuig- of brandstoftechnologie ExxonMobil werkt actief aan de ontwikkeling van nieuwe motortechnologieën waarmee auto’s zuiniger kunnen rijden.  
  • De motoroliën uit de Mobil 1 Advanced Fuel Economy-reeks zijn samengesteld uit hoogwaardige synthetische basisolie en additieven, die de motor beschermen tegen slijtage en een lager brandstofgebruik bevorderen.

Verwante inhoud