Esso kleurt tankstations oranje als steun aan Red Bull Racing Honda

Ter ere van één van de meest competitieve seizoenen in de Formule 1 ooit, kleurt Esso een aantal rode luifels in België en Nederland naar oranje. De technology partner van Red Bull Racing Honda voor 2022 steunt het team en coureur Max Verstappen in de aanloop naar de laatste race van het seizoen, waar zij dit wereldkampioenschap verwikkeld zijn in een verhitte strijd om zowel de constructeurstitel als de coureurstitel.
  • Esso steunt de gooi van Red Bull Racing Honda naar de Formule 1-kampioenstitel met stercoureur Max Verstappen en kleurt tankstations oranje.
  • Esso, technology partner van Red Bull Racing Honda, viert één van de spannendste Formule 1-seizoenen met zichtbare steun aan het team en Verstappen tijdens de laatste race van dit seizoen.
  • Levering van geavanceerde Mobil 1-smeermiddelen en Esso Synergy-racebrandstoffen en ondersteuning bij engineering staan centraal bij de samenwerking.

  
15 tankstations in Nederland en België zullen hun luifel omtoveren naar oranje. Op andere locaties zal de campagne worden gesteund door andere elementen op het tankstation oranje te kleuren. Met het veranderen van de kleur toont Esso haar steun aan de nationale kleur van het thuisland van Verstappen. Dit is een erkenning van niet alleen zíjn uitstekende raceprestaties dit seizoen, maar ook die van zijn ploeggenoot Sergio Perez.

Bart Teirlinck, Retail Channel Manager Benelux  & Germany ExxonMobil, licht toe: “We vinden het geweldig dat we onze steun aan zowel Max als Sergio kunnen laten zien door de Essp-tankstations van rood naar oranje te veranderen, en willen hen feliciteren met een fantastisch Formule 1-seizoen.

Het is ontzettend spannend om te zien hoe onze technologische samenwerking met Red Bull Racing Honda steeds weer heeft geleid naar innovaties en betere prestaties in 2021, en we kijken uit naar een net zo spannend seizoen voor 2022.

Wat uiteindelijk de uitkomst ook zal zijn bij het slot van het wereldkampioenschap, Esso wil het team, Sergio en Max graag bedanken voor een geweldig seizoen.”

Dit seizoen alleen al heeft ExxonMobil een aantal verschillende upgrades ontwikkeld om Red Bull Racing Honda te helpen prestaties en betrouwbaarheid te leveren. Voorbeelden daarvan zijn onder andere de nieuwe Esso Synergy-racebrandstof en Mobil 1 RB16B-motorolie, wat in samenwerking met Red Bull Racing Honda en Honda Research & Development maximaal bijdraagt aan vermogen en bescherming zonder in te hoeven leveren op efficiënt brandstofverbruik.

Ga voor meer informatie over het technology partnerschap van ExxonMobil met Red Bull Racing Honda naar de virtuele hoofdtribune van ExxonMobil: https://vg.mobil1motorsport.com/.