Smeeroliemengfabriek Pernis

De smeeroliemengfabriek - of Lube Oil Blending Plant - in Pernis produceert verschillende soorten motorolie voor auto's en smeermiddelen voor industriële toepassingen.

De smeeroliefabriek mengt basisoliën en speciale additieven tot honderden verschillende smeermiddelen. Elk volgens eigen specificatie en bereidingsmethode. De producten variëren van stevige motorolie voor machinemotoren tot superverfijnde smeermiddelen voor windmolens. Alle producten ondergaan een uitgebreide kwaliteitscontrole in het eigen laboratorium. De fabriek in Pernis maakt alleen minerale oliën; de synthetische smeermiddelen worden geïmporteerd vanuit ExxonMobil-fabrieken in Frankrijk en Finland voor levering aan de Benelux-klanten.

De smeermiddelen gaan via leidingen naar binnenvaartschepen of tankauto's, of worden in vaten en bussen verpakt en in het magazijn opgeslagen voordat ze afgehaald worden.

Mobil ServSM Lubricant Analysis

De smeeroliemengfabriek heeft een eigen laboratorium dat analyses uitvoert van olie-samples. Klanten uit de hele wereld kunnen een flesje gebruikte olie opsturen naar het lab, waar een serie tests uitgevoerd wordt. Met een scan via een speciale app kunnen klanten de olie (resultaten) en machine aan elkaar koppelen; de analyses kunnen ze online volgen en krijgen een advies op maat. Uit de samenstelling van de olie kunnen de laboratoriumonderzoekers veel afleiden: is er slijtage aan de motor? Zit er zeewater in, of aluminiumdeeltjes van de lagers? En is de oliesamenstelling nog optimaal voor de gewenste prestaties? Klanten zijn gebaat bij zulke informatie om schade aan de machines te voorkomen.

ExxonMobil Lube Oil Blending Plant

Butaanweg 161
3196 KC Pernis
Havennummer 3018
Postbus 160
3190 AD Hoogvliet
Nederland
Tel. +31 (0)10 - 496 1000

Btw-nummer: NL.0010.27.311.B01
Handelsregisternummer : 27004771
Statutaire zetel : Breda

Producten:

Diverse smeermiddelen voor:

  • de industrie, zoals Mobilgears, Spartan's, Teresstic, Nuto, DTE 20, Vacuoline, Mobil SHC, Mobilgrease;
  • automotoren, zoals Mobil 1, Esso Ultra, Delvac;
  • de scheepvaart, zoals Mobilgard  

Verwante inhoud

Raffinaderij Rotterdam

Raffinaderij Rotterdam

De raffinaderij in Rotterdam behoort tot de modernste en milieuvriendelijkste in haar soort. Sinds de ingebruikname in 1960 is de fabriek regelmatig gerenoveerd. Dankzij de vele investeringen is de raffinaderij uiterst efficiënt.

Oxo-alcoholenfabriek Rotterdam

De Rotterdam Plasticizers & Intermediates Plant, zoals de officiële benaming van de oxo-alcoholenfabriek luidt, bestaat eigenlijk uit drie fabrieken: de Rotterdam Oxo-Alcohol Plant in Europoort, de Phthalic Anhydride Plant en de Rotterdam Plasticizer Plant, beide in Rotterdam Botlek. Het is de grootste producent van weekmakers in Europa.

Aromatenfabriek Rotterdam

De Rotterdam Aromatics Plant is een van de grootste aromatenfabrieken ter wereld. De fabriek werd in 1963 naast de raffinaderij gebouwd, waarvan ze de basisgrondstoffen ontvangt. De aromatenfabriek produceert, als een van de weinige, het volledige scala van aromatische koolwaterstoffen.
Techxpert logo

Techxpert

Techxpert biedt een, volledig betaalde, combinatie van leren en werken met als doel een Process Operator MBO niveau 4 diploma (C)  en aansluitend een baan als Process Operator binnen ons bedrijf.