Door naar hoofdinhoud
Zoeken

Nieuws

Donderdag 2 okt. 2014  

ExxonMobil start bouw van nieuwe coker unit in Antwerpen

Antwerpen, 2 oktober 2014 — ExxonMobil en bewindslieden zijn vandaag in Antwerpen bijeengekomen voor de eerste steenlegging van een nieuwe raffinaderij-unit die zware hoogzwavelige olieproducten zal omzetten in transportbrandstoffen, zoals diesel en gasolie voor de scheepvaart.

De ceremonie werd bijgewoond door Vlaams minister-president Geert Bourgeois, viceminister-president en minister van financiën, begroting en energie Annemie Turtelboom, de Amerikaanse Ambassadrice Denise Bauer en de Antwerpse burgemeester Bart De Wever. Met het in de grond steken van spades lieten zij de bouw van de coker unit symbolisch van start gaan. Naast Geert Bourgeois spraken Europees parlementslid Philippe De Backer en Joost Van Roost, President van ExxonMobil Petroleum & Chemical BVBA de aanwezigen toe.

“Dit project illustreert ExxonMobil’s langetermijnvisie en weloverwogen aanpak van investeringen om nog succesvoller de grote uitdagingen in de sector te kunnen aangaan”, aldus Joost Van Roost. “Met deze investering zal Antwerpen beter internationaal kunnen concurreren”.

De inverstering van meer dan één miljard dollar volgt andere grote investeringen in Antwerpen, zoals een warmtekrachtcentrale van 130 MW in 2008 en een ontzwavelingsinstallatie voor diesel in 2010.

De Antwerpse raffinaderij voorziet dagelijks werk aan meer dan 1000 werknemers en contractors. Dit project biedt nog eens 700 werknemers elke dag werk gedurende de bouwperiode van drie jaar. Na voltooïng zal de nieuwe eenheid nog eens 70 vaste banen opleveren voor hoogopgeleide technici.

Start DCU construction

Sluiten