Gezondheidscultuur van ExxonMobil

Bij ExxonMobil is aandacht voor de gezondheid van werknemers een prioriteit. Ons programma voor gezondheidscultuur (Culture of Health, CoH) in de VS is een degelijk, op bewijs gebaseerd programma dat is bedoeld om de gezondheid van onze werknemers te ondersteunen en de kosten voor gezondheidszorg te reduceren.
Image

Ons CoH-programma is op bewijs gebaseerd, bedoeld om de gezondheid en het totale welzijn van onze werknemers te ondersteunen via een uitgebreid systeem van materialen en activiteiten die zijn afgestemd op de verschillende behoeften die in verschillende landen bestaan. Meer dan 70 procent van de werknemers van ExxonMobil heeft momenteel toegang tot het CoH-programma en ons doel is om ervoor te zorgen dat al onze werknemers binnen de komende jaren toegang hebben tot een gestructureerde reeks materialen en middelen die voor hun relevant zijn.

Als onderdeel van de toewijding van ExxonMobil aan werknemers helpt het CoH-programma hun op weg naar hun beste fysieke, emotionele en financiële gezondheid. Door het ondersteunen van totaal welzijn, werkt ExxonMobil aan:

  • Verbetering van de kwaliteit van leven door werknemers te helpen de juiste balans te vinden in het volledige scala van hun persoonlijke en professionele verplichtingen
  • Reductie van chronische gezondheidsrisico's
  • Een positieve invloed op veiligheid
  • Bevordering van winst in productiviteit, betrokkenheid en veerkracht
Getuigenis van een deelnemer

Ron Kobialka
fixed equipment engineer, ExxonMobil Research and Engineering Company

Het CoH-programma biedt meerdere op maat gemaakte componenten om welzijn en gezond leven in elk land te bevorderen. Enkele voorbeelden van activiteiten op de werkplek zijn gezondheidsonderzoeken en educatieve activiteiten op de werkplek, waarbij werknemers worden geholpen bij het bereiken van welzijnsdoelen zoals financiële fitheid, lichamelijke activiteit, voeding, stress en ziektepreventie. Onze werknemers van ExxonMobil zijn trots op hun CoH-successen. Ron Kobialka, fixed equipment engineer, ExxonMobil Research and Engineering Company, Houston Campus, Texas, hoorde tijdens een driemaandelijkse veiligheidsbijeenkomst over het CoH-programma. Destijds had hij overgewicht, worstelde met zijn eetgewoonten en sportte hij niet. Hij werd ook geconfronteerd met uitdagingen omdat hij regelmatig voor zijn werk reisde en een alleenstaande vader van vier kinderen was, waaronder een kind met speciale behoeften. Op dat moment besloot Ron om enkele veranderingen te maken en begon hij de tools en bronnen te gebruiken die via het CoH-programma beschikbaar waren.

Na het gebruik van deze programmabronnen, realiseerde hij zich dat vooruitplannen de sleutel was en begon hij gezonde snacks in te pakken om mee op reis te nemen. Ron maakte er ook een nieuwe gewoonte van om in restaurants al bij de bestelling om een meeneemdoos te vragen, zodat hij de helft van zijn maaltijd in de doos kon stoppen voordat hij begon te eten. Het resultaat is dat Ron nu meer energie heeft, afgevallen is en zich beter in staat voelt om de ondersteuning en zorg te bieden die hij zijn kinderen wil geven! "Als je consequent betere keuzes maakt, volgen de resultaten vanzelf", geeft Ron aan.

Verwante inhoud

Managementsysteem voor operationele integriteit (OIMS): Bericht van de voorzitter

Managementsysteem voor operationele integriteit (OIMS): Bericht van de voorzitter

ExxonMobil blijft standvastig in zijn streven naar uitmuntendheid in veiligheid, beveiliging, gezondheid en milieu (SSH&E), gezamenlijk aangeduid als operationele integriteit.
Managementsystemen, normen en controles

Managementsystemen, normen en controles

Bij ExxonMobil geloven we dat het mogelijk is om de energie te verkrijgen die de wereld nodig heeft en tegelijkertijd de mens en het milieu te beschermen.
OIMS in de praktijk brengen

OIMS in de praktijk brengen

Om ervoor te zorgen dat elk aspect van ons veiligheids-, beveiligings-, gezondheids- en milieukader - het managementsysteem voor operationele integriteit (Operations Integrity Management System, OIMS) - wordt uitgevoerd, zijn alle onderdelen van ons bedrijf verplicht om strikt gedocumenteerde processen op te zetten.
Managementsysteem voor operationele integriteit (OIMS)

Managementsysteem voor operationele integriteit (OIMS)

We streven ernaar zaken te doen op een manier die in overeenstemming is met de ecologische en economische behoeften van de gemeenschappen waarin we opereren en die de veiligheid, beveiliging en gezondheid van onze werknemers, de personen die betrokken zijn bij onze operaties, onze klanten en het publiek beschermt.
Close up: ExxonMobil wint VOMI Safety eXperience Award 2016

Close up: ExxonMobil wint VOMI Safety eXperience Award 2016

Veiligheid is een van ExxonMobil’s topprioriteiten. Bijzonder verheugd waren we dan ook over de toekenning van de VOMI Safety eXperience Award 2016.