ExxonMobil en medewerkers steunen het Rode Kruis in België en Nederland

De uitbraak van het coronavirus heeft een enorme impact op onze samenleving en economie, maar het zijn vooral de persoonlijke gevolgen en verhalen die ons raken. Medewerkers van ExxonMobil leverden een bijdrage om de vele vrijwilligers te ondersteunen en doneerden – samen met hun bedrijf – € 47.000 aan het Rode Kruis.

“De wens van collega's om in deze bijzondere en uitdagende situatie te helpen kwam al snel naar boven. We zijn trots op de betrokkenheid van onze medewerkers en besloten als bedrijf € 15.000 te doneren aan zowel het Rode Kruis in België en als in Nederland” zegt Jan Michielsen, CEO van ExxonMobil in de Benelux. “We boden onze medewerkers de gelegenheid om zelf een persoonlijke bijdrage toe te voegen, zodat we samen een mooi bedrag doneren. ” De medewerkers doneerden nog eens een bedrag van € 17.000. “We zijn dankbaar dat vele collega’s de actie gesteund hebben en zijn trots dat we samen het mooie bedrag van € 47.000 kunnen schenken.”

Met onze gezamenlijke donatie aan het Rode Kruis ondersteunen we vrijwilligers en hun belangrijke hulpverlening in beide landen in de strijd tegen corona. Dat gaat van ziekenvervoer, zorg voor ouderen, het organiseren van voedselbezorging, tot het ondersteunen van verpleegkundigen, ouderen en bewoners van zorginstellingen en het bieden van psychosociale zorg.

Ook een aantal medewerkers van ExxonMobil is betrokken als vrijwilliger bij het Rode Kruis, zoals Arnold Choi en Pieter Mettepenningen. Zij werken op onze raffinaderijen in Rotterdam en Antwerpen en zetten zich beiden al voor de coronacrisis in voor het Rode Kruis; Arnold in de regio Haaglanden (Nederland), Pieter in Hamme (België). Hun betrokkenheid is een voorbeeld voor ons allemaal, en zeker in deze tijden van onschatbare waarde.

“Arnold en Pieter zijn natuurlijk niet de enigen”, zegt Michielsen. “Veel van onze medewerkers zijn als vrijwilliger betrokken bij de samenleving. We zijn trots op de inzet die ze naast hun dagelijkse werk in hun vrije tijd tonen. We mogen tenslotte niet vergeten dat onze medewerkers ook, en vooral in deze moeilijke tijden, hard werken om de samenleving niet alleen van energie te blijven voorzien, maar ook om de chemische grondstoffen te produceren die momenteel zo dringend nodig zijn voor het maken van beschermingsmiddelen en ontsmettingsmiddelen in de zorgsector."

Lees wat ExxonMobil nog meer doet op energyfactor.eu/nl.