Hoofdkantoor Benelux

Het Benelux hoofdkantoor, met voornamelijk service- en stafafdelingen, is gevestigd in Breda.

In 1987 werden Esso Nederland, Esso Belgium en Esso Luxemburg samen- gevoegd tot één Benelux-organisatie. Als vestigingsplaats van het nieuwe hoofdkantoor werd Breda gekozen: in het midden tussen Den Haag en Antwerpen, waar de voormalige hoofdkantoren van de twee ondernemingen waren gevestigd.

Ongeveer de helft van de medewerkers komt uit Nederland, de andere helft uit België. Dit was destijds een gevolg van de Beneluxering, maar is in al die jaren zo gebleven.

Verwante inhoud

Oxo-alcoholenfabriek Rotterdam

De Rotterdam Plasticizers & Intermediates Plant, zoals de officiële benaming van de oxo-alcoholenfabriek luidt, bestaat eigenlijk uit drie fabrieken: de Rotterdam Oxo-Alcohol Plant in Europoort, de Phthalic Anhydride Plant en de Rotterdam Plasticizer Plant, beide in Rotterdam Botlek. Het is de grootste producent van weekmakers in Europa.
Raffinaderij Rotterdam

Raffinaderij Rotterdam

De raffinaderij in Rotterdam behoort tot de modernste en milieuvriendelijkste in haar soort. Sinds de ingebruikname in 1960 is de fabriek regelmatig gerenoveerd. Dankzij de vele investeringen is de raffinaderij uiterst efficiënt.

Smeeroliemengfabriek Pernis

De smeeroliemengfabriek - of Lube Oil Blending Plant - in Pernis produceert verschillende soorten motorolie voor auto's en smeermiddelen voor industriële toepassingen.

Aromatenfabriek Rotterdam

De Rotterdam Aromatics Plant is een van de grootste aromatenfabrieken ter wereld. De fabriek werd in 1963 naast de raffinaderij gebouwd, waarvan ze de basisgrondstoffen ontvangt. De aromatenfabriek produceert, als een van de weinige, het volledige scala van aromatische koolwaterstoffen.