Oxo-alcoholenfabriek Rotterdam

De Rotterdam Plasticizers & Intermediates Plant, zoals de officiële benaming van de oxo-alcoholenfabriek luidt, bestaat eigenlijk uit drie fabrieken: de Rotterdam Oxo-Alcohol Plant in Europoort, de Phthalic Anhydride Plant en de Rotterdam Plasticizer Plant, beide in Rotterdam Botlek. Het is de grootste producent van weekmakers in Europa.

De drie fabrieken van de Rotterdam Plasticizers & Intermediates Plant zijn nauw met elkaar - en met de raffinaderij - geïntegreerd. Dat ze zo ver uit elkaar liggen is historisch gegroeid. Qua productie vormen de fabrieken een logisch geheel: oxo-alcoholen en ftaalzuuranhydride zijn beide grondstoffen voor weekmakers.

Met weekmakers kan 'hard' plastic zacht en buigzaam gemaakt worden. Ze worden gebruikt om soepelheid te geven aan producten als kabels, textiel, behang, vloerbedekking, meubilair en schoeisel.

Efficiënt transport

De grondstoffen voor oxo-alcoholen worden per schip aangevoerd. Dankzij een investering in 2016 in (onder andere) betere laadfaciliteiten kan het transport tegenwoordig met grotere schepen uitgevoerd worden, en het aantal scheepsbewegingen gehalveerd worden. Dit draagt bij aan een verbetering van zowel de efficiëntie als de milieuprestaties van de fabriek.

ExxonMobil Chemical Holland B.V.
Rotterdam Plasticizers & Intermediates Plant
Rotterdam Oxo-Alcohol Plant

Merwedeweg 21, havennummer 5625
3198 LH Europoort
Rotterdam
Nederland

Tel: +31 (0)10 493 3600

Btw-nummer: NL.0048.23.187.B01
Handelsregisternummer : 24231768
Statutaire zetel : Rotterdam

ExxonMobil Chemical Holland B.V.
Rotterdam Plasticizers Plant
Phtalic Anhydride Plant
Welplaatweg 2
3197 KS Botlek, Rotterdam
Havennummer 4101
Nederland

Tel: +31 (0)10 493 4579

Btw-nummer: NL.0048.23.187.B01
Handelsregisternummer : 24231768
Statutaire zetel : Rotterdam

Producten: 

Exocal alcoholen, Jayflex plasticizers

Verwante inhoud

Raffinaderij Rotterdam

Raffinaderij Rotterdam

De raffinaderij in Rotterdam behoort tot de modernste en milieuvriendelijkste in haar soort. Sinds de ingebruikname in 1960 is de fabriek regelmatig gerenoveerd. Dankzij de vele investeringen is de raffinaderij uiterst efficiënt.

Smeeroliemengfabriek Pernis

De smeeroliemengfabriek - of Lube Oil Blending Plant - in Pernis produceert verschillende soorten motorolie voor auto's en smeermiddelen voor industriële toepassingen.

Aromatenfabriek Rotterdam

De Rotterdam Aromatics Plant is een van de grootste aromatenfabrieken ter wereld. De fabriek werd in 1963 naast de raffinaderij gebouwd, waarvan ze de basisgrondstoffen ontvangt. De aromatenfabriek produceert, als een van de weinige, het volledige scala van aromatische koolwaterstoffen.
Techxpert logo

Techxpert

Techxpert biedt een, volledig betaalde, combinatie van leren en werken met als doel een Process Operator MBO niveau 4 diploma (C)  en aansluitend een baan als Process Operator binnen ons bedrijf.