Vestigingen

België

De Belgische productielocaties van ExxonMobil bevinden zich in de Antwerpse regio. Het havengebied huisvest de raffinaderij, die geïntegreerd is met de Performance Intermediates Plant. In Zwijndrecht en Meerhout zijn de twee polyethyleenfabrieken te vinden. Er zijn depots voor Esso-brandstoffen in Antwerpen, Sclessin (Luik) en Doornik.

Werken bij ExxonMobil in België

Wij jij ook meewerken aan projecten die ervoor zorgen dat onze fabrieken in de toekomst veel energie-efficiënter kunnen werken? Onze medewerkers in Brussel, Antwerpen en Meerhout delen hun ervaringen in deze videos. 
Bekijk de videos

Raffinaderij Antwerpen

De raffinaderij in Antwerpen behoort tot de modernste en milieuvriendelijkste in haar soort. Sinds de ingebruikname in 1953 is de fabriek regelmatig gerenoveerd. Daarnaast zorgen nieuwe technologische ontwikkelingen en inzichten ervoor dat oudere installaties bij de tijd blijven. Dankzij de vele investeringen is de raffinaderij uiterst efficiënt.
Meer informatie

Technology Center

Het kantoorgebouw in Brussel (Machelen) huisvest het regionaal hoofdkantoor voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten (EMEA) en het Europese technologiecentrum voor onderzoek en ontwikkeling.
Meer informatie
Antwerp polymers plant

Antwerp polymers plant

De polymeerfabrieken in Zwijndrecht en Meerhout zijn in feite complementair. Om de sterke punten van beide fabrieken optimaal te benutten, zijn ze organisatorisch samengevoegd.
Polymeerfabriek Meerhout

Polymeerfabriek Meerhout

De Meerhout Polymers Plant is de grootste LDPE-fabrikant in Europa en levert haar producten aan een groot aantal industrieën. De fabriek is organisatorisch samengevoegd met de polymeerfabriek in Zwijndrecht, die speciale polyethyleensoorten in betrekkelijk kleine hoeveelheden produceert.

Solventenfabriek Antwerpen

De Performance Intermediates Plant in Antwerpen is een van de grootste en modernste fabrieken in Europa voor de productie van vloeibare koolwaterstoffen. Met het oog op maximale efficiëntie is de chemiefabriek volledige geïntegreerd met de raffinaderij.
Meer informatie

Zie ook

ExxonMobil stelt Inge Van der Meeren aan als nieuwe directeur polymeerfabrieken in Zwijndrecht en Meerhout

ExxonMobil stelt Inge Van der Meeren aan als nieuwe directeur polymeerfabrieken in Zwijndrecht en Meerhout

Zwijndrecht, Meerhout – ExxonMobil heeft Inge Van der Meeren aangesteld als nieuwe directeur van haar polymeerfabrieken in Zwijndrecht en Meerhout. Zij is daarmee de eerste vrouw aan het hoofd van de productiesites, die onderdeel maken van de petrochemische cluster in Antwerpen.
ExxonMobil stelt Peter Vandenborne aan als nieuwe directeur Antwerpse raffinaderij

ExxonMobil stelt Peter Vandenborne aan als nieuwe directeur Antwerpse raffinaderij

Antwerpen, 12 juli 2021 – Sinds 1 juli is de Vlaming Peter Vandenborne aangesteld als de nieuwe directeur van ExxonMobil’s raffinaderij in Antwerpen. Hij volgt daarmee Shawn Kuntz op die na bijna drie jaar regional manufacturing manager voor Noord-Amerika wordt.