Raceverslagen Formule 1

Een episch einde van het seizoen 2022 Max Verstappen stormde bij de Grand Prix van Abu Dhabi met overmacht naar zijn 15e overwinning van het seizoen en zette daarmee het record voor de meeste overwinningen een seizoen nog scherper. "Subliem! Dat is een perfecte manier om het seizoen samen te vatten," zei zijn race-engineer Gianpiero Lambiase toen de tweevoudig wereldkampioen het zwart-wit geblokt zag nadat hij op één ronde na de 58 ronden lange race aan de leiding had gereden.
Een uitdagende race op Interlagos voor Oracle Red Bull Racing Max Verstappen en Sergio Pérez eindigden aan het einde van een lastige middag op Interlagos als zesde en zevende. Max werd al snel op achterstand gezet toen zijn voorvleugel beschadigd raakte bij een botsing met de Mercedes van Lewis Hamilton en Checo's kansen op het podium vervlogen in de slotfase toen hij op zijn medium banden tussen terugviel van de tweede naar de zevende plaats.
Magische Max maakt er 14 van in Mexico Max Verstappen gaf op het Autódromo Hermanos Rodríguez weer een Mexicaanse masterclass en pakte het record van 14 overwinningen in een seizoen. Sergio Pérez kreeg zijn thuispubliek in Mexico-Stad op de banken met een tweede opeenvolgende Grand Prix-podiumfinish.
Max wint de Amerikaanse GP op grootse wijze en het team pakt de vijfde constructeurstitel Max Verstappen pakte een briljante en zwaarbevochten overwinning bij de Grand Prix van de Verenigde Staten en bezegelde daarmee het vijfde constructeurskampioenschap van Oracle Red Bull Racing. Sergio Pérez scoorde in Austin een mooi aantal punten voor het team met een solide vierde plaats.
De weg naar de titel Vaak wordt gezegd dat het kenmerk van een echte kampioen niet het winnen van een kampioenschap is maar het herhalen van de prestatie, en in 2022 heeft Max niet alleen zijn titel geprolongeerd, hij heeft het ook op een stijlvolle manier gedaan door kampioen te worden terwijl er nog vier races op de planning staan. De Nederlandse coureur bevindt zich daarmee in het goede gezelschap Nigel Mansell, Michael Schumacher en Sebastian Vettel.