Onderzoek en innovatie

Chemie

ExxonMobil ontwikkelt en produceert een scala aan geavanceerde producten die de uitstoot van broeikasgassen verminderen en de duurzaamheid vergroten.

Vooruitgang mogelijk maken

Vraag naar chemicaliën neemt toe

De vraag naar auto-onderdelen, bouwmaterialen, elektronica en andere producten die zijn gemaakt van kunststof en andere petrochemische producten neemt voortdurend toe. De stijgende productie van aardgas in de VS heeft ertoe geleid dat ethaan, een vloeibare aardgasgrondstof die wordt gebruikt bij de productie van kunststoffen, overvloedig beschikbaar is. Dat heeft op zijn beurt gezorgd voor meer investeringen in de Amerikaanse chemische productie en de export. ExxonMobil blijft technologieën ontwikkelen om de uitstoot van CO2 te verminderen. Wij produceren bijvoorbeeld een scala aan geavanceerde producten, zoals lichtgewicht plastic verpakkingsmaterialen die fabrikanten helpen hun energiegebruik, uitstoot en afval te verminderen.
Hoogtepunten in onderzoek en ontwikkeling

In 2020 naar verwachting 75%

meer kunststof in auto's

10%

lager voertuiggewicht kan het brandstofverbruik met tot 7% verlagen
Productportfolio

Een van de grootste chemische bedrijven ter wereld

We beheren een portfolio van basisproducten en producten met unieke eigenschappen die de bouwstenen zijn waarmee wij voldoen aan de groeiende wereldwijde vraag naar essentiële producten. Hiervoor creëren we innovatieve oplossingen waarmee veel aspecten van het dagelijks leven worden verbeterd.

We streven ernaar om het energieverbruik, de uitstoot en de afvalproductie wereldwijd te verminderen: meer doen met minder om een moderne leefstijl toegankelijker dan ooit te maken.

Naarmate de wereldwijde welvaart stijgt zal de vraag naar chemische productie in 2040 met 45 procent zijn toegenomen. We doen er alles aan om veilig en verantwoord aan die groeiende vraag te voldoen, met een hernieuwde focus op integriteit, kwaliteit, innovatie en duurzaamheid die het leven van mensen verrijkt en tegelijkertijd succes in onze gemeenschappen mogelijk maakt.

Verder lezen over ExxonMobil Chemical
Bedrijfsdivisies

ExxonMobil Chemical werkt samen met Clariant bij onderzoek naar biobrandstof uit cellulose

Wij willen op de meest efficiënte en verantwoordelijke manier kwalitatief hoogwaardige chemische producten en diensten leveren om voortreffelijke waarde te genereren voor onze klanten en aandeelhouders en tegelijkertijd recht te doen aan de uitgangspunten voor duurzame ontwikkeling.
Bezoek onze website

Consumentvraag stimuleert groei in chemicaliën

Image Consumentvraag stimuleert groei in chemicalin