ExxonMobil Chemical

ExxonMobil Chemical is een van de grootste chemische bedrijven ter wereld. Bij ons werken de beste technici, wetenschappers, technologen en zakelijke professionals nauw samen om optimale bedrijfsprocessen te garanderen, de productiviteit te verhogen en meerwaarde op de lange termijn te creëren.

IN DIT ARTIKEL

ExxonMobil Chemical

Auto-industrie

In 2040 zal het aantal auto's op de weg in ontwikkelde landen naar verwachting met 15 procent zijn toegenomen. Desondanks denken we dat de gebruikte hoeveelheid brandstof dankzij verbeteringen in het brandstofverbruik met 40 procent zal zijn gedaald. Om het brandstofverbruik te verbeteren en de uitstoot te verminderen hebben autofabrikanten lichtere, meer efficiënte materialen nodig bij het fabriceren van onderdelen.

ExxonMobil Chemical maakt het verschil in het ontwerp van auto's. Onze geavanceerde materialen helpen fabrikanten de zuinigere auto's van de toekomst te bouwen. Van de ruitafdichtingen tot daar waar het rubber contact maakt met het wegdek, onze uiteenlopende producten worden gebruikt voor bijna elk onderdeel tussen de voor- en achterbumper van auto's.

Banden

Binnenbanden van butylrubber helpen banden op spanning te houden. Banden met de juiste bandenspanning zorgen voor een 1 tot 2 procent lager brandstofverbruik. Te zacht opgepompte banden kunnen de CO2-uitstoot verhogen met tot wel 5 g per gereden kilometer.

Onder de motorkap

Onze thermoplastische vulkanizaten (TPV) zijn tot wel 20 procent lichter dan thermoharderrubber, terwijl ze even goed presteren. Door ze onder de motorkap toe te passen in componenten zoals afdichtingen en slangen worden auto's lichter en zuiniger.

Tochtstrips

Een assortiment speciale elastomeren zorgt ervoor dat tochtstrips in de auto-industrie effectiever zijn, er mooier uitzien en langer mooi blijven.

Exterieur, carrosserie en platform

Van lichtgewicht afdichtingen en pakkingen tot sterkere, krasbestendige bumpers, onze EPDM- en TPV-producten beschikken over essentiële eigenschappen voor optimale prestaties in exterieurdelen in de auto-industrie.

Bedrading en kabels

Jayflex™-weekmakers dragen bij aan de effectiviteit van PVC als isolerend en omhullend materiaal, zorgen voor duurzaamheid en verminderen veroudering onder invloed van warmte.

Brandstof- en smeermiddeladditieven

Met een breed assortiment aromatische vloeistoffen kunnen samenstellers de best mogelijk prestaties realiseren voor hun brandstof-, smeermiddel- of raffinageadditieven

Landbouw

Omdat de wereldbevolking in de komende 25 jaar naar verwachting zal groeien tot twee miljard mensen, is het van levensbelang dat de efficiëntie in de land- en tuinbouw toeneemt. Producten van ExxonMobil Chemical kunnen boeren helpen hun opbrengsten voordelig te vergroten en tegelijkertijd bronnen zoals water, voedingsstoffen en meststoffen te besparen.
Gewasbescherming
De koolwaterstofvloeistoffen van ExxonMobil Chemical zijn specifiek ontwikkeld voor het creëren van superieure gewasbeschermingsproducten die voldoen aan regelgeving en milieuvoorschriften.
Landbouwfolie

Onze sterke PE-polymeren hebben een hoge scheurweerstand en sterkte. Ze zorgen ervoor dat landbouwfolie heel blijft, ook in slechte weersomstandigheden.

Kassenfolie
Om gewassen te beschermen en te voorkomen dat teveel water verdampt heeft ExxonMobil Chemical PE-polymeren en ethyleenvinylacetaat (EVA) copolymeerharsen ontwikkeld die ideaal zijn om kassen af te dekken en als tunnelfolie.
Kuilfolie

Kuilfolies die vervaardigd zijn met de sterke PE-polymeren van ExxonMobil Chemical blijven heel om oogsten in de land- en tuinbouw onder alle weersomstandigheden te beschermen en te conserveren.

Oliewinning uit zaden

We hebben 30 jaar ervaring in het leveren van betrouwbare producten en oplossinggerichte expertise om producenten van zaadolie te helpen bij hun meest veeleisende problemen.

Gezondheidszorg en farma

ExxonMobil Chemical is al jaren leverancier van de gezondheidszorg en heeft uiterst gespecialiseerde producten voor medische en farmaceutische toepassingen ontwikkeld en getest. Van chirurgische kleding en beddengoed tot spuittips en biomedische afdichtingen, onze polymeren beschermen medische zorgverleners en patiënten.
Stoppers en afdichtingen

Dankzij de hoge reinheid en chemische bestendigheid wordt meer dan 90 procent van de antibiotica-, infuus- en biomedische stoppers in Europa, de VS en Azië gemaakt op basis van halobutylrubber.

Spuittips, peristaltische buizen, afdichtingen, pakkingen en grips

Dankzij de hoge reinheid en chemische bestendigheid wordt meer dan 90 procent van de antibiotica-, infuus- en biomedische stoppers in Europa, de VS en Azië gemaakt op basis van halobutylrubber.

Medische verpakkingsmaterialen

Ons assortiment van kwalitatief hoogwaardige polymeren helpt de prestaties en kosteneffectiviteit van toepassingen in de gezondheidszorg te maximaliseren.

Hygiëne en persoonlijke verzorging

Van sterke polymeren tot klevende harsen, ExxonMobil levert een diverse groep producten voor een breed scala aan toepassingen in de hygiënesector.

Medische nonwoven-producten

ExxonMobil Chemical heeft diverse sterke polymeren en harsen ontwikkeld om afdichtende prestaties van zowel kant-en-klare als aanpasbare afdichtingen te verbeteren.

Verwante inhoud

REACH brengt de focus terug op de veiligheid van chemicalin

REACH brengt de focus terug op de veiligheid van chemicaliën

ExxonMobil streeft ernaar te voldoen aan de eisen van de chemicaliënverordening van de Europese Unie en is vertegenwoordigd in industrieconsortia en beroepsverenigingen om deze eisen kosteneffectief te implementeren.
Geavanceerde kunststoffen maken de weg vrij voor duurzaamheid en brandstofefficintie

Geavanceerde kunststoffen maken de weg vrij voor duurzaamheid en brandstofefficiëntie

Over de hele wereld wordt de auto-industrie geconfronteerd met vele uitdagingen, niet in de laatste plaats de wens om duurzamere voertuigen te produceren en tegelijkertijd de brandstofefficiëntie, veiligheid, voertuigprestaties en het bestuurderscomfort te verbeteren.
Betere chemische voorschriften voor een betere toekomst

Betere chemische voorschriften voor een betere toekomst

ExxonMobil steunt de oproep van de Amerikaanse Chemistry Council om de TSCA te moderniseren, zodat het publiek gemakkelijker toegang kan krijgen tot informatie over chemicaliën en meer vertrouwen krijgt in de veiligheid van producten.