Onderzoek en innovatie

Opkomende voertuig- en brandstoftechnologie

We ondersteunen actief initiatieven om de emissies van consumenten door het gebruik van onze producten in de transportsector te verminderen. Deze omvatten onderzoeksinspanningen met partneruniversiteiten en andere bedrijven om brandstof en voertuig aan te pakken als een enkel systeem om de efficiëntie te verbeteren.

Mobiliteit inschakelen

Brandstoftechnologieën en geavanceerde motorolie-innovatie

ExxonMobil zet zich in voor de ontwikkeling van hoogwaardige brandstoffen. Daarom hebben we een zeer actieve onderzoeksorganisatie die ervoor zorgt dat het product dat in uw voertuig wordt gepompt, de nieuwste technologie voor industriële innovatie is.

Bovendien bieden onze baanbrekende smeermiddelen een langer interval tussen het verversen van de olie en verbeterde efficiëntie van de motor, terwijl ze nog steeds uitstekende prestaties en bescherming bieden. Onze speciaal samengestelde synthetische motorolieproducten zijn afgestemd op het verbeteren van de motorfunctie, of het nu gaat om een grotere duurzaamheid, betere slijtagebescherming of een schonere motor.

Hoogtepunten in onderzoek en ontwikkeling
Door alle aandacht voor energiebronnen is het gemakkelijk om over het hoofd te zien wat waarschijnlijk de grootste bijdrage zal leveren aan het voldoen aan de wereldwijde energiebehoeften in de komende decennia. Het zijn energie-efficiëntie, technologieën en acties die ons in staat stellen hetzelfde of meer te doen, maar alleen met minder energie.
Suzanne McCarron

Vice-president van public and government affairs bij ExxonMobil

Geavanceerde kunststoffen maken de weg vrij voor duurzaamheid en brandstofefficiëntie

Over de hele wereld wordt de auto-industrie geconfronteerd met vele uitdagingen, niet in de laatste plaats de wens om duurzamere voertuigen te produceren en tegelijkertijd de brandstofefficiëntie, veiligheid, voertuigprestaties en het bestuurderscomfort te verbeteren. Om aan deze huidige normen te voldoen, hebben autofabrikanten zich tot kunststof onderdelen gewend, die net zo duurzaam zijn als andere materialen, maar veel lichter zijn.
Meer informatie