Betrokkenheid bij de gemeenschap

ExxonMobil in Rotterdam

Onze aanwezigheid in Rotterdam heeft impact op de stad, de regio en haar inwoners. We bieden banen, ook indirecte bij aannemers die voor en met ons werken. We laten ook andere bedrijven en ondernemers groeien, en ondersteunen lokale projecten voor de gemeenschap.

"Wij zijn ExxonMobil Rotterdam"

In Rotterdam verwerken we olie voor talloze producten die dagelijks gebruikt worden. Om wat voorbeelden te noemen: luiers, sportschoenen, oplaadkabels, make-up, isolatiemateriaal en ook gebruiksartikelen voor de zorg en de schoonmaakbranche. Daarnaast maken we diesel voor auto’s en vrachtwagens, kerosine voor vliegtuigen en smeermiddelen voor o.a. windmolens, auto’s of industriële machines. ExxonMobil levert zowel de Mobil smeerolie als de Esso brandstof voor het Formule 1 team van Max Verstappen!

Ontdek meer

Bekijk de video's van medewerkers van onze Rotterdamse fabrieken

Techxpert: een interne opleiding voor Process Operators B via een volledig betaalde combinatie van leren en werken 

De impact van ExxonMobil op de economie en de bewoners van Rotterdam

ExxonMobil is al sinds 1891 aanwezig in Rotterdam, een verankering die impact heeft op de stad en haar inwoners. In de eerste plaats door het creëren van rechtstreekse werkgelegenheid en economische meerwaarde. Maar de impact gaat veel verder. Onze aanwezigheid levert ook indirecte banen bij aannemers die voor en met ons werken. Het geeft impulsen aan lokale projecten voor de gemeenschap en resulteert in een sterke samenwerking met partners.
Meer informatie

ExxonMobil Raffinaderij Rotterdam bestaat 60 jaar

Interviews met medewerkers van onze raffinaderij in Rotterdam 

Lees meer

Samenwerking met Porthos

ExxonMobil is een belangrijke speler in Nederlandse industrie. Onze raffinaderij en fabrieken in Rotterdam behoren tot de meest energie-efficiënte in Europa en dat willen we zo houden. Raffinaderijen en chemische fabrieken kunnen moeilijk snel verduurzamen. Overgaan naar – bijvoorbeeld – elektrificatie kost veel tijd en daar is een enorme hoeveelheid groene stroom voor nodig. Daarom kijken we in Rotterdam actief naar projecten die de CO2-uitstoot van onze fabrieken kunnen helpen verminderen – zoals Porthos, een projectorganisatie van Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie en EBN.
Lees meer

Raffinaderijbezoek tijdens het Weekend van de Wetenschap

Tijdens het Weekend van de Wetenschap op 1 en 2 oktober 2022 organiseert de ExxonMobil raffinaderij Rotterdam een uniek kijkje achter de schermen voor geïnteresseerden. We vertellen van alles over onze organisatie, onze rol in de haven, hoe we zijn ontstaan en hoe we de toekomst tegemoet zien. Inschrijven is nu niet meer mogelijk maar we organiseren regelmatig bedrijfsbezoeken dus houd zeker onze website en social-mediakanalen in de gaten!

Esso helpt opnieuw Voedselbanken en Rode Kruis in strijd tegen corona

Opnieuw stelt ExxonMobil in Rotterdam Esso-diesel beschikbaar aan verschillende voedselbanken en het Rode Kruis, die door de coronacrisis meer brandstof nodig hebben. De voertuigen van de voedselbanken kunnen gratis diesel tanken bij Esso-stations van EG Group in de omgeving van Rotterdam, Den Haag, Breda en Tilburg.
Lees meer

Initiatieven in Nederland

In Nederland ondersteunt ExxonMobil uiteenlopende organisaties en projecten op het gebied van educatie, veiligheid, gezondheid, milieu.
Meer informatie
Max Verstappen verrast ExxonMobil-medewerkers in Rotterdam

Max Verstappen verrast ExxonMobil-medewerkers in Rotterdam

Vlak na zijn overwinning van de Oostenrijkse Grand Prix vereerde Max Verstappen ExxonMobil’s medewerkers in Rotterdam op 5 juli 2019 met een bezoek aan de raffinaderij en smeermiddelenfabriek. Hij ontmoette hier de mannen en vrouwen die werkzaam zijn op de fabrieken waar Esso Synergy brandstof en Mobil 1 motorolie wordt geproduceerd.
ExxonMobil overhandigt schaalmodel nieuwe fabriek aan Gemeente Rotterdam

ExxonMobil overhandigt schaalmodel nieuwe fabriek aan Gemeente Rotterdam

Tijdens een bezoek aan onze Rotterdamse raffinaderij ontvingen Wethouders Bonte en Van Gils als vertegenwoordigers van de Gemeente Rotterdam een schaalmodel van de nieuwe hydrocrackerfabriek, als symbool van onze commitment aan de Gemeente en als dank voor het vertrouwen in ExxonMobil.

Onze vestigingen

In het havengebied van Rotterdam heeft ExxonMobil een raffinaderij, vier chemiefabrieken en een smeeroliefabriek.
Ze leveren de (basis)producten voor talloze toepassingen en producten die we in het dagelijks leven gebruiken. 
Vestigingen in Nederland