Antwerp polymers plant

De polymeerfabrieken in Zwijndrecht en Meerhout zijn in feite complementair. Om de sterke punten van beide fabrieken optimaal te benutten, zijn ze organisatorisch samengevoegd.

De polymeerfabriek in Zwijndrecht produceert polyethyleen met een lage dichtheid (LDPE). In hogedrukreactievaten wordt ethyleengas omgezet in polymeren. Tijdens de polymerisatie vormen de moleculen ethyleengas lange reeksen; hierdoor wordt het gas omgezet in een vaste stof, plastic.

Het is een zeer flexibele productie-eenheid en biedt meer dan honderd verschillende producten. De fabriek levert haar producten aan een groot aantal industrieën, waar zij worden gebruikt voor bijvoorbeeld cacheerlagen op papier, karton, aluminiumfolie, voedselverpakkingen of plastic draagtassen. Ook worden de polymeren verwerkt in onder andere landbouwplastic, kleefstoffen en golfballetjes.

Zonnepanelen

Ook produceert de polymeerfabriek de grondstof voor een in zonnepanelen gebruikte high-tech folie. Deze EVA-folie bevindt zich tussen de buitenste platen van de panelen en de zonnecellen. De folie isoleert en beschermt de cellen tegen vocht en andere omgevingsomstandigheden, zodat ze langer meegaan, wel tien tot zelfs dertig jaar.

Steeds duurzamer

In samenwerking met het Europese technologiecentrum in Brussel werken de twee polymeerfabrieken constant aan het verbeteren van hun producten. De trend daarbij is dat de verpakkingsfolies steeds sterker, dunner en duurzamer worden. Voor de productie van – soms ultradunne – folie is steeds minder materiaal nodig, waardoor er sprake is van minder transportbewegingen en minder afval. De hoogwaardige plastic verpakkingen spelen een belangrijke rol bij het verlengen van de houdbaarheidsdatum en het tegengaan van voedselbederf.

ExxonMobil Petroleum & Chemical BV

Antwerp Polymers Plant
Canadastraat 20
2070 Zwijndrecht
Haven 1007
België

Tel: +32 3 393 41 11

Maatschappelijke zetel:

Polderdijkweg, 2030 Antwerpen
BTW BE 0416.375.270
RPR Antwerpen
BoA Antwerpen EUR 685-6689016-61

Producten:

Polyethyleen LDPE en polyethyleen co-polymeren
Escorene™, Escorence™ Ultra EVA, Polybilt
Escor EAA

Bekijk ook

Polymeerfabriek Meerhout

Polymeerfabriek Meerhout

De Meerhout Polymers Plant is de grootste LDPE-fabrikant in Europa en levert haar producten aan een groot aantal industrieën. De fabriek is organisatorisch samengevoegd met de polymeerfabriek in Zwijndrecht, die speciale polyethyleensoorten in betrekkelijk kleine hoeveelheden produceert.
Werken bij ExxonMobil in Belgi

Werken bij ExxonMobil in België

Wij jij ook meewerken aan projecten die ervoor zorgen dat onze fabrieken in de toekomst veel energie-efficiënter kunnen werken? Onze medewerkers in Antwerpen, Meerhout en Brussel delen hun ervaringen in deze videos. 
EMEA Headquarters Brussels

EMEA Headquarters Brussels

Het kantoorgebouw in Brussel (Machelen) huisvest het regionaal hoofdkantoor voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten (EMEA) en het Europese technologiecentrum voor onderzoek en ontwikkeling.