Antwerp polymers plant

De polymeerfabrieken in Zwijndrecht en Meerhout zijn in feite complementair. Om de sterke punten van beide fabrieken optimaal te benutten, zijn ze organisatorisch samengevoegd.

Artikel

Antwerp polymers plant

De polymeerfabriek in Zwijndrecht produceert polyethyleen met een lage dichtheid (LDPE). In hogedrukreactievaten wordt ethyleengas omgezet in polymeren. Tijdens de polymerisatie vormen de moleculen ethyleengas lange reeksen; hierdoor wordt het gas omgezet in een vaste stof, plastic.

Het is een zeer flexibele productie-eenheid en biedt meer dan honderd verschillende producten. De fabriek levert haar producten aan een groot aantal industrieën, waar zij worden gebruikt voor bijvoorbeeld cacheerlagen op papier, karton, aluminiumfolie, voedselverpakkingen of plastic draagtassen. Ook worden de polymeren verwerkt in onder andere landbouwplastic, kleefstoffen en golfballetjes.

Zonnepanelen

Ook produceert de polymeerfabriek de grondstof voor een in zonnepanelen gebruikte high-tech folie. Deze EVA-folie bevindt zich tussen de buitenste platen van de panelen en de zonnecellen. De folie isoleert en beschermt de cellen tegen vocht en andere omgevingsomstandigheden, zodat ze langer meegaan, wel tien tot zelfs dertig jaar.

Steeds duurzamer

In samenwerking met het Europese technologiecentrum in Brussel werken de twee polymeerfabrieken constant aan het verbeteren van hun producten. De trend daarbij is dat de verpakkingsfolies steeds sterker, dunner en duurzamer worden. Voor de productie van – soms ultradunne – folie is steeds minder materiaal nodig, waardoor er sprake is van minder transportbewegingen en minder afval. De hoogwaardige plastic verpakkingen spelen een belangrijke rol bij het verlengen van de houdbaarheidsdatum en het tegengaan van voedselbederf.

ExxonMobil Petroleum & Chemical BV

Antwerp Polymers Plant
Canadastraat 20
2070 Zwijndrecht
Haven 1007
België

Tel: +32 (0)3/670.31.11

Maatschappelijke zetel:

Polderdijkweg, 2030 Antwerpen
BTW BE 0416.375.270
RPR Antwerpen
BoA Antwerpen EUR 685-6689016-61

Producten:

Polyethyleen LDPE en polyethyleen co-polymeren
Escorene™, Escorence™ Ultra EVA, Polybilt
Escor EAA

Verwante inhoud

Polymeerfabriek Meerhout

Polymeerfabriek Meerhout

De Meerhout Polymers Plant is de grootste LDPE-fabrikant in Europa en levert haar producten aan een groot aantal industrieën. De fabriek is organisatorisch samengevoegd met de polymeerfabriek in Zwijndrecht, die speciale polyethyleensoorten in betrekkelijk kleine hoeveelheden produceert.

België Artikel

Raffinaderij Antwerpen

Raffinaderij Antwerpen

Met voortdurende grote en kleine investeringen zorgt ExxonMobil ervoor dat de installaties modern en efficiënt blijven en dat de concurrentiekracht van de raffinaderij overeind blijft. Alleen al sinds 2008 werd er – tegen de stroom in – voor twee miljard dollar geïnvesteerd in de raffinaderij, die daarmee tot de modernste en meest energie-efficiënte in haar soort behoort.

België Artikel

Solventenfabriek Antwerpen

Solventenfabriek Antwerpen

De Performance Intermediates Plant in Antwerpen is een van de grootste en modernste fabrieken in Europa voor de productie van vloeibare koolwaterstoffen. Met het oog op maximale efficiëntie is de chemiefabriek volledige geïntegreerd met de raffinaderij.

België Artikel

EMEA Headquarters Brussels

EMEA Headquarters Brussels

Het kantoorgebouw in Brussel (Machelen) huisvest het regionaal hoofdkantoor voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten (EMEA) en het Europese technologiecentrum voor onderzoek en ontwikkeling.

België Artikel