EMEA Headquarters Brussels

Het kantoorgebouw in Brussel (Machelen) huisvest het regionaal hoofdkantoor voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten (EMEA) en het Europese technologiecentrum voor onderzoek en ontwikkeling.

In het hoofdkantoor voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten zijn stafafdelingen en de meeste business units vertegenwoordigd van de divisies Product Solutions en Low Carbon Solutions. De divisies verzorgen de coördinatie van alle business units binnen de EMEA-regio en onderhouden contacten met de andere hoofdkantoren.

European Technology Center

Het European Technology Center levert met name diensten voor de chemie business units van ExxonMobil  in Europa; de specialisten ontwikkelen kennis, passen deze toe en delen de resultaten hiervan aan de business units wereldwijd.

Adres:

ExxonMobil Petroleum & Chemical BV
Hermeslaan 2
1831 Machelen

Tel: +32 2 239 3111

Ines and Yuliya take you behind the scenes at our technology center in Brussels. Here, ExxonMobil conducts research to support polymer plant operations and customer demand.

Lees meer

Polymeerfabriek Meerhout

Polymeerfabriek Meerhout

De Meerhout Polymers Plant is de grootste LDPE-fabrikant in Europa en levert haar producten aan een groot aantal industrieën. De fabriek is organisatorisch samengevoegd met de polymeerfabriek in Zwijndrecht, die speciale polyethyleensoorten in betrekkelijk kleine hoeveelheden produceert.
Solventenfabriek Antwerpen

Solventenfabriek Antwerpen

De Performance Intermediates Plant in Antwerpen is een van de grootste en modernste fabrieken in Europa voor de productie van vloeibare koolwaterstoffen. Met het oog op maximale efficiëntie is de chemiefabriek volledige geïntegreerd met de raffinaderij.
Raffinaderij Antwerpen

Raffinaderij Antwerpen

Met voortdurende grote en kleine investeringen zorgt ExxonMobil ervoor dat de installaties modern en efficiënt blijven en dat de concurrentiekracht van de raffinaderij overeind blijft. Alleen al sinds 2008 werd er – tegen de stroom in – voor twee miljard dollar geïnvesteerd in de raffinaderij, die daarmee tot de modernste en meest energie-efficiënte in haar soort behoort.
Antwerp polymers plant

Antwerp polymers plant

De polymeerfabrieken in Zwijndrecht en Meerhout zijn in feite complementair. Om de sterke punten van beide fabrieken optimaal te benutten, zijn ze organisatorisch samengevoegd.