Betrokkenheid bij de gemeenschap

ExxonMobil in Rotterdam

Onze aanwezigheid in Rotterdam heeft impact op de stad, de regio en haar inwoners. We bieden banen, ook indirecte bij aannemers die voor en met ons werken. We laten ook andere bedrijven en ondernemers groeien, en ondersteunen lokale projecten voor de gemeenschap.

De impact van ExxonMobil op de economie en de bewoners van Rotterdam

ExxonMobil is al sinds 1891 aanwezig in Rotterdam, een verankering die impact heeft op de stad en haar inwoners. In de eerste plaats door het creëren van rechtstreekse werkgelegenheid en economische meerwaarde. Maar de impact gaat veel verder. Onze aanwezigheid levert ook indirecte banen bij aannemers die voor en met ons werken. Het geeft impulsen aan lokale projecten voor de gemeenschap en resulteert in een sterke samenwerking met partners. Meer informatie

Samenwerking met Porthos

ExxonMobil is een belangrijke speler in Nederlandse industrie. Onze raffinaderij en fabrieken in Rotterdam behoren tot de meest energie-efficiënte in Europa en dat willen we zo houden. Raffinaderijen en chemische fabrieken kunnen moeilijk snel verduurzamen. Overgaan naar – bijvoorbeeld – elektrificatie kost veel tijd en daar is een enorme hoeveelheid groene stroom voor nodig. Daarom kijken we in Rotterdam actief naar projecten die de CO2-uitstoot van onze fabrieken kunnen helpen verminderen – zoals Porthos, een projectorganisatie van Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie en EBN.
Lees meer

Bedrijfsbezoek aan onze raffinaderij in Rotterdam voor omwonenden

In lijn met het advies van het RIVM om niet-kritische meetings te beperken en zo de verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) te vermijden, hebben wij besloten het omwonendenbezoek van 25 maart te annuleren. We zullen dit jaar op een later tijdstip een nieuw bezoek organiseren en op deze plek aankondingen.

Initiatieven in Nederland

In Nederland ondersteunt ExxonMobil uiteenlopende organisaties en projecten op het gebied van educatie, veiligheid, gezondheid, milieu.
Meer informatie

Max Verstappen verrast ExxonMobil-medewerkers in Rotterdam

Vlak na zijn overwinning van de Oostenrijkse Grand Prix vereerde Max Verstappen ExxonMobil’s medewerkers in Rotterdam op 5 juli 2019 met een bezoek aan de raffinaderij en smeermiddelenfabriek. Hij ontmoette hier de mannen en vrouwen die werkzaam zijn op de fabrieken waar Esso Synergy brandstof en Mobil 1 motorolie wordt geproduceerd.

ExxonMobil in Rotterdam Artikel

ExxonMobil overhandigt schaalmodel nieuwe fabriek aan Gemeente Rotterdam

Tijdens een bezoek aan onze Rotterdamse raffinaderij ontvingen Wethouders Bonte en Van Gils als vertegenwoordigers van de Gemeente Rotterdam een schaalmodel van de nieuwe hydrocrackerfabriek, als symbool van onze commitment aan de Gemeente en als dank voor het vertrouwen in ExxonMobil.

ExxonMobil in Rotterdam Artikel