EMEA Headquarters Brussels

Het kantoorgebouw in Brussel (Machelen) huisvest het regionaal hoofdkantoor voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten (EMEA) en het Europese technologiecentrum voor onderzoek en ontwikkeling.

Artikel

EMEA Headquarters Brussels

In het hoofdkantoor voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten  zijn de meeste business units en stafafdelingen vertegenwoordigd van de divisies Chemicals, Refining & Supply en Fuels, Lubricants & Specialties Marketing. De divisies verzorgen de coördinatie van alle business units binnen de EMEA-regio en onderhouden contacten met de andere hoofdkantoren.

European Technology Center

Het European Technology Center is een van de drie grote technologie- en onderzoekscentra van ExxonMobil in de wereld. Het technologiecentrum levert met name diensten voor de chemie business units van ExxonMobil  in Europa; de specialisten ontwikkelen kennis, passen deze toe en delen de resultaten hiervan aan de business units wereldwijd.

Adres:

ExxonMobil Petroleum & Chemical BV
Hermeslaan 2
1831 Machelen

Tel: +32 2 239 3111

Verwante inhoud

Polymeerfabriek Meerhout

De Meerhout Polymers Plant is de grootste LDPE-fabrikant in Europa en levert haar producten aan een groot aantal industrieën. De fabriek is organisatorisch samengevoegd met de polymeerfabriek in Zwijndrecht, die speciale polyethyleensoorten in betrekkelijk kleine hoeveelheden produceert.

België Artikel

Antwerp polymers plant

De polymeerfabrieken in Zwijndrecht en Meerhout zijn in feite complementair. Om de sterke punten van beide fabrieken optimaal te benutten, zijn ze organisatorisch samengevoegd.

België Artikel

Raffinaderij Antwerpen

Met voortdurende grote en kleine investeringen zorgt ExxonMobil ervoor dat de installaties modern en efficiënt blijven en dat de concurrentiekracht van de raffinaderij overeind blijft. Alleen al sinds 2008 werd er – tegen de stroom in – voor twee miljard dollar geïnvesteerd in de raffinaderij, die daarmee tot de modernste en meest energie-efficiënte in haar soort behoort.

België Artikel

Solventenfabriek Antwerpen

De Performance Intermediates Plant in Antwerpen is een van de grootste en modernste fabrieken in Europa voor de productie van vloeibare koolwaterstoffen. Met het oog op maximale efficiëntie is de chemiefabriek volledige geïntegreerd met de raffinaderij.

België Artikel